Recepti iz Bakine kuharice

  • Keljara Keljara Keljara - popečci od kelja › 1 kg kelja › 30 dag kruha › 1 dl mlijeka › 3 jaja › 1 dag češnjaka › 5 dag... Saznajte više...
  • Perice - Margarete Perice - Margarete Perice - Margarete Dizano tijesto: › 35 dag brašna › 1 dl vrhnja › sol › 5 dag maslaca (rastopljenog) › 1/2... Saznajte više...
  • Pita kupusnica Pita kupusnica Pita kupusnica Tijesto: › 80 dag brašna › 1 jaje › 1dcl vrhnja › sol, soda bikarbona Nadjev: › 50 dag... Saznajte više...
  • Štrukli od heljdine kaše Štrukli od heljdine kaše Štrukli od heljdine kaše Tijesto: › 40 dag brašna › 1 jaje › 0,5 dl ulja, › 1,5 dl mlake vode Nadjev: › 25... Saznajte više...
  • Krpice sa zeljem Krpice sa zeljem Krpice sa zeljem › 5 dag masnoće › 5 dag luka › 30 dag slatkog zelja › sol, papar Za tijesto: › 20 dag... Saznajte više...
  • Bakini rezanci Bakini rezanci Bakini rezanci Tijesto: › 40 dag oštrog brašna › 4 jaja › sol, malo vode Nadjev: › 5 dag maslaca › 5 dag... Saznajte više...
  • Knedli sa šljivama Knedli sa šljivama Knedli sa šljivama › 50 dag krumpira › 15 dag oštrog brašna › 1 jaje › 3 dag maslaca › sol › voda za... Saznajte više...
  • Prežgana juha Prežgana juha Prežgana juha › 7 dag masnoće › 7 dag brašna › 0,5 dag češnjaka › 0,5 dag crvene paprike › jaje ›... Saznajte više...
  • Kvargli Kvargli Prge od sira - Kvargli › 1,5 kg svježeg kravljeg sira › sol, crvena paprika u prahu Priprema: U svježi sir... Saznajte više...
  • Bakina makovnjača Bakina makovnjača Bakina makovnjača Dizano tijesto: › 60 dag brašna (pola glatko, pola oštro) › 7 dag šećera › 1 kocka kvasca... Saznajte više...
  • Češka gibanica Češka gibanica Češka gibanica Dizano tijesto: › 25 dag brašna › malo kvasca › 1/2 dl ulja › 1 žutanjak › limunova... Saznajte više...
  • Kukuruzni žganci Kukuruzni žganci Kukuruzni žganci s krumpirom i vrhnjem › 1l vode › 20 dag krumpira › 70 dag kukuruznog brašna › 5 dag maslaca... Saznajte više...