Štrukli od heljdine kaše

 
 
 
Štrukli od heljdine kaše

Štrukli od heljdine kaše

Tijesto:
› 40 dag brašna
› 1 jaje
› 0,5 dl ulja,
› 1,5 dl mlake vode
Nadjev:
› 25 dag heljdine kaše
› 8 dag luka
› 1 dl bučinog ulja
› papar, sol

Priprema:
Od brašna, jaja, ulja i vode umijesite žilavo mekše tijesto i ostavite pola sata na toplom da se odmori. Odmoreno tijesto razvucite na stolnjaku, poprskajte vrhnjem. Po tijestu i vrhnju ravnomjerno stavite prethodno pripremljen nadjev. Tijesto savijte pomoću stolnjaka i položite u dobro nauljenu tepsiju. Pecite u prethodno zagrijanoj pečnici.
Nadjev:
Heljdinu kašu dobro operite, kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, zatim ocijedite. Na masnoći popržite luk, dodajte heljdinu kašu, dobro promiješajte, pirjajte, maknite s vatre, začinite solju i bučinim uljem.