JAZZNADAR - jazz festival

 
 
 
JAZZNADAR - jazz festival
 

Daruvar, 3.-5. svibnja 2024.

JAZZNADAR

Grad Daruvar i TZ Daruvar-Papuk u suradnji s Juricom Leikauff organizira prvi jazz festival – JazzNaDar.

JazzNaDar festival će se održati od 3.5. do 4.5.2024. godine u Daruvaru.
 

Napokon je došlo vrijeme da se, uz sve što Daruvar nudi, održi i festival jazz glazbe. Tradicija glazbenih događanja različitih žanrova čini Daruvar itekako poželjnim mjestom za koncertne aktivnosti. Festivalima koje ovaj grad ima, malo koji grad se može pohvaliti, a glazbenicima poseban užitak stvara koncertno educirana i zainteresirana publika, kao i živopisni prostori na kojima imaju prilike nastupiti. Jazz je oduvijek prisutan u ovom gradu. Ponekad u obliku gradske limene glazbe, provlači se kroz blues i rock žanrove, a nerijetko se elementi jazza mogu naći i kod raznih gostujućih glazbenika. Stoga je vrijeme da se građanima pokloni i jedan ovakav koncertno-edukativni jazz događaj - festival JazzNaDar.

Za prvi put pripremili smo tri koncerta relevantnih i nagrađivanih hrvatskih jazz umjetnika koji će se održati u petak, 3. svibnja, na dvije lokacije. Prvi od tri koncerta održat će izvrsni Filip Pavić Quartet čiji je izraz topli, akustični jazz u jedinstvenom prostoru - paviljon Julijevog parka, u 18 sati. Drugi i treći koncert održat će se u amfiteatru Društveno-kulturnog centra Daruvar. Od 19:30, svoju priču uvodi jazz/fusion glazbenik Jurica Leikauff Project koji njeguje i izvodi jazz zvuk sedamdesetih godina. U 21:00 na pozornicu stiže Zvonimir Bajević i njegov B'sFUNstallation, svojevrsna jazz supergrupa idealna za zatvaranje festivala.

Kao posebna poslastica za ljubitelje ovog glazbenog žanra, u subotu, 4. svibnja, u istom prostoru Društveno-kulturnog centra održat će se seminari "Jazz Do It" za sve koje zanima kako iz instrumenta, ansambla ili ideje izvući što više, a predavači će biti glazbenici koji su nastupili prethodni dan u sklopu festivala. Filip Pavić će polaznike uvesti u tajne gitare, Zvonimir Bajević i Mario Bočić pokazat će sve nijanse sviranja trube i saksofona, dok će vas Jurica Leikauff glazbenom igrom voditi do kompozicije. Ovi iskusni mentori podijelit će s polaznicima svoje iskustvo nastupanja, stvaranja, improvizacije i studijskog snimanja. Svaki od seminara trajat će od 90 do 120 minuta, a početak je u 09:30.

Neka ovaj prvi festival bude uvod svim budućim jazz događanjima koja očekuju ovaj grad i publiku.

Više na:
Web stranica TZ Daruvar-Papuk: www.visitdaruvar.hr
FB stranica TZ Daruvar- Papuk: https://www.facebook.com/TuristickaZajednicaDaruvarPapuk/
FB stranica JazzNaDar: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557459451858

Preuzmite dokument:

JAZZNADAR - jazz festival - plakat   (715.24 KB)