OPG Adele Jareš, sobe „Na farmi“ ☼☼☼

 
 
 
 
 

Adresa: Donji Sređani 3, Donji Sređani, Dežanovac

Kontakt osoba: Adela Jareš, 091 559 2290

E-mail: siranajares@gmail.com

Web: https://opg-jares3.webnode.hr/degustacija/

Obitelj Jareš generacijama se bavi sirarstvom te poljoprivrednom proizvodnjom, a receptura izrade svježeg sira stara je 150 godina. Godine 2008. u sklopu farme otvorena je mini sirana prilagođena proizvodnji preko 15 vrsta različitih sireva i danas svojim dolaskom  i vi možete postati dio OPG-a Jareš.

Priča o sirani Jareš ne počinje u preradi, niti u zrionici sira. Ovo je priča o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i počinje na poljima gdje se uzgajaju najkvalitetnije domaće sorte žitarica i trava i svi usjevi koriste se za prirodnu ishranu muznih krava na maloj farmi Jareš. Zdravom ishranom krava i strogo kontroliranim procesom mužnje i prerade postiže se vrhunska kvaliteta sira i mogućnost proizvodnje posebnih sireva od sirovog mlijeka, izrazito bogatog nutritivnog sastava.

U proteklih 12 godina u sirani su proizvedeni sirevi nagrađivani zlatnim medaljama, a paleta proizvoda s godinama se povećavala tako da danas u ponudi, između ostalog, možete pronaći svježi sir, polutvrdi sir, kuhani sir, dimljeni sir, sir s dodatkom paprike. Tu je i najnagrađivaniji sir škripavac, a zaštitni znak sirane je prvi proizvedeni hrvatski sir s dodatkom koprive - Koprivko.

Nova djelatnost OPG-a je i ugostiteljstvo, putem kojeg želimo upoznati goste s našim radom i kvalitetom, pružiti našim posjetiteljima potpuni doživljaj bogatog slavonskog sela.

OPG Jareš Vam pruža priliku uživanja u okusima prirodnih sireva, spravljanih po starim hrvatskim recepturama ili onih inovativnih, osmišljenih upravo na gospodarstvu Jareš. Degustacija se poslužuje u prostoru kušaonice smještene uz proizvodni proces i farmu. Dok probavate i birate vaš omiljeni sir zavirite i otkrijte tajnu nastanka vašeg odabranog sira.

Novo u ponudi - Sobe „Na farmi“ ☼☼☼

Za sve koji žele povremeno iskusiti ljepotu življenja na seoskom imanju, obitelj Jareš je s puno ljubavi uredila tri sobe i prostoriju za pripremu domaće hrane i blagovanje, a ujedno i druženje gostiju i posjetitelja. Moderno uređen interijer odiše toplinom, a s detaljima od restauriranih i prenamijenjenih drvenih predmeta unijeli su u prostor i duh minulih generacija.

Sobe su jednokrevetna, dvokrevetna i trokrevetna s izlazom na zajedničku terasu. Svaka soba ima svoju kupaonicu, TV, wi fi, radni stolić i sve potrebno za udoban boravak. Parking za automobile je osiguran i besplatan.

Galerija slika:

 
 

Područje