Događanja u Daruvaru i okolici tijekom kolovoza 2015.

 
 
 
Događanja u Daruvaru i okolici tijekom kolovoza 2015.
 
TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR-PAPUK

Događanja u Daruvaru i okolici tijekom kolovoza 2015. godineCENTRALNO BLATNO KUPALIŠTE DT
Kolovoz je posljednji u nizu triju ljetnih mjeseci namijenjenih odmoru, odnosno prilika za predah od svakodnevnih obaveza. Iskoristite dane obasjane suncem, ljetne temperature i uživajte u turističkoj ponudi daruvarskog područja i bogatoj ponudi kulturno-zabavnih događanja.


5. MEĐUNARODNI TJEDAN MLADIH „Veliko ljetno osvježenje“
Međunarodni tjedan mladih ljetni je projekt kojim djeca i mladi obilježavaju, 5. godinu za redom, datum 12. Kolovoza - Međunarodni dan mladih, manifestacijom i projektom, pod nazivom „Veliko ljetno osvježenje“. Ove godine, u sklopu „Velikog ljetnog osvježenja“ koji će se održavati od 1. do 13. kolovoza, na više atraktivnih lokacija u gradu, bit će održane kohezijske radionice, edukacijski kamp, debate, sportske aktivnosti, plesne aktivnosti, izložbe i razna kulturna događanja.
PROGRAM NA: www.udruga-impress.hr


RADIONICA ASTROFOTOGRAFIJE NA PETROVOM VRHU
Astronomsko društvo Kumova slama Daruvar organizira radionicu astrofotografije koja će se održavati na izletištu i u planinarskom domu Petrov vrh, udaljenom 9 km od centra Daruvara. U danima od 14. do 16. kolovoza svi zainteresirani će moći naučiti kako napraviti jednostavne, ali kvalitetne astrotografije sa stativa, fascinantni timelapse video te kako uz pomoć dvije daske i nekoliko šarafa napraviti jednostavnu barndoor montažu za snimanje noćnog neba dugim ekspozicijama! Uz praktičan rad pod tamnim nebom planine Papuk, tijekom dana će se snimljene fotografije obrađivati u posebnim programima za astrofotografiju. Predavač je Boris Štromar, predsjednik AD Beskraj. Za sudjelovanje u radionici potrebni su vam fotoaparat i stativ, a kotizacija , sa smještajem i hranom, iznosi 250 kn. Prijave se zaprimaju do 10. kolovoza 2015. godine na e-mail antun.boros@bj.t-com.hr .
PROGRAM NA: www.kumova-slama.hr i www.visitdaruvar.hr


ROCK KONCERT
U organizaciji s Baptističkom crkvom Daruvar, 16. kolovoza će se održati koncert kršćanskog rock banda „Soul Tattoo“ koji će u Daruvaru nastupiti u sklopu turneje diljem Hrvatske i inozemstva. Riječ je o rock bandu čiji su članovi kršćanskog svjetonazora koji ga kroz suvremeni glazbeni izričaj prenose svojim slušateljima. Rock koncert će se održati na Trgu kralja Tomislava s početkom u 20:30 sati.
PROGRAM NA: www.visitdaruvar.hr


DANI ČEŠKE KULTURE I GASTRONOMIJE U KONČANICI
Češka beseda Končanica i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske uz podršku općine Končanica organizira “KONČENICKE HODY”, u prijevodu „konjčenjačka gozba“ u Končanici, 15. kolovoza 2015. godine na školskom igralištu u poslijepodnevnim satima. Za posjetitelje će biti priređena domaća češka eno i gastro ponuda, izvodite će se pjesme i plesovi domaćih i gostujućih folklornih društava, a u večernjim satima je tradicionalna pučka fešta iliti “Lidova veselice”
PROGRAM NA: www.koncanica.hr


BUDI IN BUDI U KNJIŽNICI
Obzirom na dobar odaziv i zainteresiranost članova i posjetitelja, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar sedmu godinu za redom organizira ljetnu akciju „Budi in – budi u knjižnici“ kojom pozivaju školarce, studente i odrasle da upotpune vrijeme tijekom ljetnih praznika raznim zabavnim i edukativnim sadržajima u Pučkoj knjižnici i čitaonici
PROGRAM NA: www.knjiznica-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr


DANI PIVA U DARUVARU
Pivovara Daruvar i ove godine slavi svoj respektabilan brand – Staročeško pivo, na Danima piva koji će se održati 21. i 22. kolovoza. Pivoljupci će na Trgu kralja Tomislava moći uživati u degustiranju proizvoda desetak mini pivovara iz Hrvatske i Republike Češke, a u večernjim satima u krugu Pivovare Daruvar u koncertima Jasmina Stavrosa i Maje Šuput.
PROGRAM NA: https://hr-hr.facebook.com/pages/Pivovara-Daruvar/161012470601635, www.visitdaruvar.hr


DANI ŠLJIVA I RAKIJA U SIRAČU
Dvodnevna poljoprivredno-kulturno-turistička manifestacija "Dani šljiva i rakija u Siraču" održava se 4. i 5. rujna, a svake godine mirisom svih mogućih domaćih proizvoda od šljiva privlači sve veći broj posjetitelja u svoje 'seosko dvorište'. Posjetitelji, gosti i sudionici programa mogu na štandovima degustirati izložene i ocijenjene žestice i rakije te razne kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke, buhtle, bazlamače s pekmezom i sl. Poslijepodnevno vrijeme rezervirano je za Smotru gostujućih i domaćih kulturno-umjetničkih društava i udruga, a u večernjim satima okupljene će zabavljati tamburaški sastavi KUD-a „Kamen“ Sirač i Garavi, rock grupa „Dvaput tjedno“ i dobro nam poznata grupa Magazin.
PROGRAM NA: www.sirac.hr, www.visitdaruvar.hr