“DANI KRUMPIRA U HERCEGOVCU”- 28. i 29. kolovoza 2015.

 
 
 
“DANI KRUMPIRA U HERCEGOVCU”- 28. i 29. kolovoza 2015.
 


"DANI KRUMPIRA U HERCEGOVCU"- 28. i 29. kolovoza 2015.

Općina Hercegovac po četvrti put organizira gastronomsko-turističku manifestaciju „Dani krumpira u Hercegovcu“ 28. i 29. kolovoza 2015. godine. U petak 28. kolovoza na programu je bogata kulturna večer te zabava, a u subotu 29. kolovoza će brojne udruge u mjesnom parku pripremati tradicionalna jela od krumpira i dijeliti ih na kušanje posjetiteljima, lokalni OPG-ovi izložiti svoje tradicijske proizvode, a održavat će se i sportske igre s krumpirima, defile konjskih zaprega, nastup klapa i druge zanimljivosti.

„Dani krumpira u Hercegovcu“ jedinstvena su manifestacija u ovoj regiji, a temeljeni su na kulturi uzgoja i prerade krumpira po čemu je ovaj kraj vodeći u Republici Hrvatskoj. Krumpir je postao i ostao sastavni dio života i igra vrlo važnu ulogu u proizvodnji, ostvarivanju prihoda a nametnuo se i kao svakodnevni i jedan od glavnih sastojaka u prehrani stanovništva bjelovarsko-bilogorskog kraja.

Manifestacija se vremenski postavlja kao datumski početak „kampanje“ vađenja krumpira i obuhvatit će prezentacije svakodnevnog života organiziranog oko ovog vrijednog gomolja. Namjera je, kroz suradnju gotovo svih udruga s područja Općine Hercegovac, Franck d.d., Udruge proizvođača industrijskog krumpira – UPIK, Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, LAG Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica dvodnevnim aktivnostima pokazati bavljenje krumpirom od tradicionalnih oblika obrade do suvremenih, kao i od tradicionalnih priprema jela do današnjih tzv. brzih jela.

Na manifestaciji održanoj krajem kolovoza 2014. besplatno je podijeljeno više od 2400 porcija tradicijskih jela od krumpira, a posjetilo je nekoliko tisuća gostiju. Manifestaciju je financirala najvećim dijelom Općina Hercegovac, uz sudjelovanje Franck d.d. te Ministarstva poljoprivrede a značajan doprinos svojim radom su dale udruge sa područja Općine Hercegovac.
 

Preuzmite dokument:

Dani-krumpira-program   (130.49 KB)