Turistički programi za grupe

 
 
 
Turistički programi za grupe
 

Za više informacija i detalja obratite se turističkoj agenciji DA TOURS!
Mob.: +385 99 578 1927
E-mail: datours@net.hr

 

Programi se mogu prilagoditi za više dana. Turistički programi napravljeni su za minimalno 25 osoba.

HEDONIZAM U ŽDRALOVOM GRADU 
Stanje duha i svijesti u kojem vam prija sve što vas okružuje!

Dolazak u Daruvar u dopodnevnim satima - Kušanje vina, sira i domaćih proizvoda na autohtono uređenim vinotočjima (svaki gost dobije čašu s tobolcem)
Obilazak grada – tematska ruta - Priča o razvitku termalnih voda uz ispijanje kave ili čaja s termalnom vodom na Antunovom vrelu koje se nalazi u najstarijem lječilišnom perivoju kontinentalne Hrvatske Julijevom parku
Tradicionalni ručak na autohtono uređenom vinotočju "Lotada"
Obilazak Pivovare Daruvar - Kušanje jedinstvenog piva koje je napravljeno prema češkoj recepturi
Kupanje u termalnim vodama (mogućnost wellnesa i masaža) - Daruvarske toplice, Termalni vodeni park Aquae Balissae
Večera – specijaliteti češke kuhinje na OPG-u Matej Kovačević - Uz večeru u ponudi je i češki folklor i mogućnost sudjelovanja u pripremi bramboraka (placke s krumpirom i češnjakom, svaki gost dobije recept)

 

VAS DIATRETUM DARUVARENSE ("Carski krunasti pehar")         
Vinogradarstvo od Rimljana do Jankovića i danas 

Dolazak u dopodnevnim satima
Prikaz vinogradarske mehanizacije na OPG-u Voborski kako su se nekada obrađivali vinogradi
- U središtu vinograda je vidikovac "Vezmarova kula" s kojeg se prostire prekrasan pogled na grad i daruvarske vinograde. Za goste organiziran je vinogradarski doručak i kušanje dvije vrste vina
Posjet vinogradima Vinarije Daruvar u Đulovcu - Organiziran ručak na otvorenom (čobanac + češke knedle i štrudla). Mogućnost sudjelovanja u berbi grožđa i u pripremi ručka na otvorenom
Kušanje vrhunskog vina i sira u podrumu dvorca Janković - Balada o vinu, siru i Daruvaru
Obilazak mini sirane BIOGAL - Pogled u proces proizvodnje sira netom prije kušanog uz vino
Prikaz bačvarstva - Sudjelovanje posjetitelja u izradi bačve
Obilazak vinograda na Slavonskoj banani na OPG-u Matej Kovačević - Zajednička fotografija za uspomenu i čaša vina u vinogradima
Berba grožđa – određena sorta - Gaženje grožđa u kaci - Na poklon svakome boca vina sorte koju su brali
Tradicionalna večera na OPG-u Matej Kovačević uz zvukove folklorne pjesme ili tamburaša - U ponudi janjetina ili odojak na slavonski način. Mogućnost gledanja pripreme večere za goste. Uz večeru i 0.5 l vina i 0.5 l vode po osobi

 

AQUAE BALISSAE ("Jako vruća vrela") 
Na izvoru zdravlja

Dolazak u Daruvar u dopodnevnim satima
Obilazak grada – tematska ruta - Priča o razvitku termalnih voda uz ispijanje kave ili čaja sa termalnom vodom na Antunovom vrelu koje se nalazi u najstarijem lječilišnom perivoju kontinentalne Hrvatske Julijevom parku
Ručak u dvorcu grofa Jankovića - Sezonski specijaliteti daruvarskog kraja
Kušanje vrhunskog vina i sira u podrumu dvorca Janković - Balada o vinu, siru i Daruvaru
Kupanje u termalnim vodama - Daruvarske toplice, Termalni vodeni park Aquae Balissae
Tradicionalna večera na OPG-u Matej Kovačević uz zvukove folklorne pjesme ili tamburaša - U ponudi janjetina ili odojak na slavonski način. Uz večeru i 0.5 l vina i 0.5 l vode po osobi



SLASNE PLODOVE JESENI PRETOČIMO U UKUSNU ZIMNICU 

Dolazak u Daruvar u dopodnevnim satima
Vinogradarski doručak i vino
Zajedničko pripremanje voća/povrća za kuhanje zimnice (paprika, krastavce, rajčica) ili domaćeg soka (bazga, malina, višnja, grožđe) - Kuhanje tradicionalne zimnice uz stručnu osobu - Za svakog gosta bočica zimnice/soka
Zajedničko branje grožđa i mogućnost pravljenja soka na tradicionalan način
Berba grožđa – određena sorta - Gaženje grožđa u kaci - Na poklon svakome boca vina sorte koju su brali
Tradicionalni ručak na autohtono uređenom vinotočju "Lotada"
Kupanje u termalnim vodama (mogućnost wellnesa i masaža) - Daruvarske toplice, Termalni vodeni park Aquae Balissae
Tradicionalna večera na OPG-u Matej Kovačević uz zvukove folklorne pjesme ili tamburaša - U ponudi janjetina ili odojak na slavonski način - Uz večeru i 0.5 l vina i 0.5 l vode po osobi