Centar za posjetitelje Natura 2000.

 
 
 

Javna ustanova za upravljanje Centrom za posjetitelje Garešnica
Kolodvorska 2,
43280 Garešnica
www.poilovlje.hr
info@poilovlje.hr
rezervacije@poilovlje.hr
TELEFON: 043/332 632
MOBITEL: 099/222 67 59

U nekadašnjem Društvenom domu (i funkciji kina), u malom moslavačkom gradu Garešnica, danas se nalazi novoadaptirana zgrada Centar za posjetitelje Natura 2000.  Obnova je provedena u sklopu projekta ZELENI VRTOVI POILOVLJA realiziranog pri Europskom fondu za regionalni razvoj iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

U površini od 1.694 m²  smješteni su uredi Javne ustanove i prostorije za promociju, edukaciju i održavanje raznih aktivnosti poput: multimedijalne konferencijske dvorane, predsoblja (recepcija, lobby), multimedijalno-izložbenog prostora, suvenirnice, multimedijalne učionice te laboratorija.

Centar za posjetitelje Natura 2000 predstavlja područje Poilovlja, ali služi i kao posrednik između lokalnog stanovništva i svih posjetitelja u buđenju svijesti o važnosti ugroženih vrsta i smanjenja uništavanja biljnog i životinjskog svijeta. Uloga je sudjelovati i biti na raspolaganju široj javnosti u svrhu opće korisnosti, edukacija i promocije o važnosti održivog ekosustava.

U centru slijedimo oblikovanje selektivnih oblika turizma koji postupno pomažu u ravnomjernom broju dolazaka turista tijekom cijele godine. Shodno resursima i atrakcijskim osnovama područja Poilovlja i Javne ustanove Garešnica, turistički programi orijentiraju se prema: ekoturizmu, ribolovnom turizmu, sportskom turizmu, obrazovnom turizmu, pustolovnom turizmu i promatranju ptica odnosno birdwatching.

Ovdje možete uživati u istraživanju ugroženih i zaštićenih vrsta životinja, posebice ptica, a domaćini će se pobrinuti da kroz pripovjedno vođenje naučite o važnosti Natura 2000. Pridružite se tematskim aktivnostima ili posjetite Centar kao obitelj, samostalni istraživač ili grupa. Ako ste pak privatna osoba, konferencijska sala i učinioca Dabar dostupne su za održavanje raznih sastanaka, prezentacija, konferencija, predavanja i slično.

Sve informacije pronađite na:

Webu: https://www.poilovlje.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/poilovljenatura2000/

Instagram:  https://www.instagram.com/poilovlje_natura2000/

Galerija slika: