Seoski turizam Pirak – Ruralna kuća za odmor Lucija

 
 
 
 
 

Sveti Vid
43240 Čazma
Mob.: +385 98 799 439
pirakkristina@gmail.com

Ruralna kuća za odmor Lucija okružena je šumama u kojima su uređene staze za šetnju, ovdje možete imati susret s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Vaše dijete ovdje može naučiti sve o šumi, livadi, bari, potoku. Okolica pruža mogućnost jahanja, vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojne izlete u okolicu. 

Kako do nas?
Ako dolazite iz smjera Zagreba na 27. kilometru autoceste Zagreb - Slavonski Brod silazi se na izlazu Ivanić Grad. Po izlazu s autoceste prati se smjer Čazma. Od Zagreba do Čazme ima oko 40 minuta umjerene vožnje.
Iz smjera Bjelovara putuje se za Čazmu, odnosno Ivanić Grad. Od Bjelovara do Čazme ima oko 30 minuta umjerene vožnje.
Iz Čazme cesta prema srcu Moslavačke gore vodi preko sela Grabovnica. Dugačkom selu pri dnu s desna je mali putokaz na brdo Sv. Vid. Taj vas put vodi do vinogradarskog naselja u kojem je smješteno naše seosko gospodarstvo Pirak koje čuva tajnu Zmajevog gnijezda, te Ruralna kuća za odmor Lucija.

Ljepota prirode, pogledi u daljinu
Probudit će vas pjev kosa ili koje druge pjevice, sjedeći pod trijemom za doručkom ili ručkom zateći će vas igra vjeverica, a kada se popnete do vrha brežuljka, oko ćete odmoriti ljepotom krajolika i pogledom u daljinu koji seže do Medvednice, Kalnika, Ivanščice, Bilogore, Vukomeričkih gorica, Siska... Samo mali dio nepregledne daljine utapa se u stoljetnim šumama Moslavačke gore koje kriju brojne stare gradine i utvrde: Garić, Košuta i Jelen grad. 

Čarolija lampica i Božićna priča obitelji Salaj...
Šumskom se stazom možete spustiti i do seoskog imanja Salaj koje je smješteno ispod brda Sv. Vid. Doživljaj je svejednako neopisiv šećete li ovim stazama u proljeće, ljeti, u jesen ili zimi. Upravo je ugođaj Božićne priče Salajevih poseban ako ga gledate sa svetovidskog brda…

Galerija slika:

 
 

Područje