Nadjevka

 
 
 
Nadjevka

Nadjevka

Dizano tijesto:
› 20 dag suhog mesa (vratina ili buncek)
› 30 dag kruha (sredina)
› 3 dl mlijeka
› 3 jaja
› 5 dag luka
› 1 dag češnjaka
› 5 dag grisa
› 20 dag mladih svježih kopriva
› sol
› papar

Priprema:
Kruh narežite na kockice i posušite u pećnici. Meso narežite na kockice i kratko popržite. Koprive operite, kratko prokuhajte u kipućoj vodi, ocijedite, naglo ohladite i usitnite. Luk očistite, sitno izrežite i popržite na malo masnoće. U mlijeko dodajte jaja, začine, sitno sjeckani češnjak i luk. Prelijte preko kruha, dodajte suho meso, koprive, gris te pažljivo izmiješajte. Ostavite kratko vrijeme da odstoji, oblikujte štrucu i stavite peći. Pečenu nadjevku izrežite na ploške.