Hotel Balise

 
 
 
 
 
Hotel Balise
 

Trg kralja Tomislava 22
43 500 Daruvar
Tel.: ++385 43 440 220
Fax: ++385 43 440 230
E-mail: info@hotel-balise.hr , marketing@hotel-balise.hr
Internet stranice: www.hotel-balise.hr
Kontakt osoba: Silvija Dropulić


Prikaži Turistički ured Daruvar-Papuk na većoj karti

› Dvorac Janković
Dvorac je sagrađen 1771. godine u parku koji sadrži više od 60 raznih vrsta drveća i ukrasnog grmlja donijetog iz Zapadne Kine. U dvorcu je danas i vinski podrum.
› Liječilišni perivoj Julijev park
Jedan od najstarijih lječilišnih perivoja u kontinentalnoj Hrvatskoj
› Rimska park šuma
Obiluje biljnim i životinjskim svijetom koji obitava na površini od 20 hektara. U njoj se također nalazi Židovsko groblje te Julius Brum (Julijev izvor tj. izvor ljubavi).
› Dvorac Dioš
Dioš je jedan od najmlađih slavonskih dvoraca (sagređen 1904.), smješten na istoimenom brežuljku oko sedam kilometara sjeverno od Daruvara, pokraj sela Končanica.
› Stupčanica i Dobra kuća
Dvije srednjovjekovne utvrde.
› Crkve
Crkva Presvetog Trojstva (1764.), Pravoslavna crkva 318 bogonosnih otaca (1749.).

› Vinodar
Međunarodna izložba vina Bjelovarsko-bilogorske županije
› Vincekovo
Vinogradarski blagdan posvećivanja trsja
› Maškare u Končanici
Najpoznatije maškare među pripadnicima češke manjine ovog područja, gdje obitava najveći broj Čeha u Hrvatskoj.
› Deset dana astronomije u Daruvaru
Manifestacija Deset dana astronomije održava se u organizaciji Astronomskog društva „Kumova slama“ iz Daruvara.
› DARFEST
Festival zabavne glazbe u Daruvaru
› Dani češke kulture
Manifestacija u kojoj češka manjina prikazuje svoju tradicionalnu i suvremenu kulturu kroz kino projekcije, izložbe, predstavljanje starih obrta, staročeškog sajma knjiga, ručnih radova, čeških peciva i ostalih proizvoda čeških beseda i škola.
› Dožínky
Žetvene svečanosti ili Dožínky su najstarija, najveća i najmasovnija manifestacija češke manjine u Republici Hrvatskoj, čija se tradicija očuvala još od 1925. godine kada su održane prve žetvene svečanosti u Daruvaru.
› FLIG Daruvar
Međunarodni festival limene glazbe
› Dani piva u Daruvaru
Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.
› Dani šljiva i rakija u Siraču
Uz druženje u „siračkom seoskom dvorištu“ posjetitelji mogu degustirati izložene i ocijenjene rakije, razne domaće kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke i druge delicije, upoznati tradicionalan način pečenja rakije i kuhanja pekmeza.
› MASKA
Mali sajam kazališta
› MARTINJE
„Krštenje“ mladog vina

Hotel Balise, lociran na centralnom trgu Daruvara, raspolaže s 15 postelja u 8 komfornih soba s direktnom telefonskom linijom, satelitskom TV, klimatizacijom, centralnim grijanjem i kupaonicom. Hotel ima restoran i aperitiv bar koji su u slobodnim terminima prigodni za održavanje manjih proslava, domjenaka i sastanaka, kapaciteta 30 sjedećih mjesta.

Hotel kao osnovnu uslugu nudi noćenje s doručkom, no moguća je i rezervacija polupansiona i punog pansiona, a u restoranu je u ponudi češka kuhinja i domaći kulinarski specijaliteti.

Hotel posjeduje i ugodnu ljetnu terasu, koja je, iako u samome centru grada, prirodno skrivena od prometa i pogleda.

Po prijavi na recepciji hotela, gostima se nude pristupni podaci za korištenje besplatnog Wi-Fi interneta.
Hotel prima, bez naknade, male kućne ljubimce koji imaju vlastiti ležaj i posude za hranjenje, a vlasnik kao gost hotela strogo pazi na ponašanje i urednost svojih kućnih ljubimaca.

U stražnjem dvorišnom prostoru hotela na raspolaganju je vlastito ograđeno parkiralište dok je u prednjem natkrivenom prostoru moguće parkirati motocikle.

 
 

Područje