Otvorena Božićna bajka na imanju obitelji Salaj

 
 
 
Otvorena Božićna bajka na imanju obitelji Salaj
 
ČazmaTuristička zajednica Moslavina - Čazma
Braće Radića 2
43240 Čazma
Tel.: ++385 43 772 086
E-mail: .(Morate imati omogućen JavaScript kako biste vidjeli ovu e-mail adresu)
Web: www.tz-cazma.hr
Na imanju obitelji Salaj u Grabovnici nedaleko od Čazme započela je još jedna Božićna priča osvijetljena s čak milijun i četiristo tisuća lampica. Priča je to koju je pokrenuo veliki zaljubljenik u duh Božićnih blagdana gospodin Zlatko Salaj prije trinaest godina kada je svoje imanje u Grabovnici ukrasio sa sedamdeset tisuća lampica.Nije mogao ni sanjati, kaže, kako će cijela priča postati prepoznatljiva ne samo u Čazmi i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, već diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica. Naime, Božićna priča iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja pa se tako ove godine očekuje njih preko šezdeset tisuća.

- Iza blještavila lampica stoji veliki trud i zalaganje, kaže gospodin Salaj, jer kada priča i završi 8. siječnja 2014. skidanje lampica traje sve do početka svibnja. Potom tijekom proljeća i ljeta traje popravak i priprema za novu Božićnu priču, čije postavljanje lampica kreće već u rujnu. Ali sada je kasno za odustajanje kroz smijeh tvrdi naš domaćin, a tko bi i odustao kada svojom pričom razveseljava sve, od najmlađih do generacija treće životne dobi.

Božićnu priču ove je godine simbolično otvorio župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs. Kako kaže, ovo je priča koju je podržao i kao župan i kao ministar turizma, jer riječ je o projektu koji u velikoj mjeri podiže kontinentalni turizam u našoj županiji.

Priču stignete posjetiti i vi, a njena vrata otvorena su do osmog siječnja. Traje svakog dana od 16 sati paljenjem lampica pa sve do 21 sat. Za sve posjetitelje pripremljena je i bogata gastronomska ponuda.

Svakodnevna događanja

• razgledavanje imanja
• božićne radionice
• vatrometi
• prodaja suvenira
• gastronomska ponuda
________________________________________

Događanja po danima

› 06.12.2013. svečano otvorenje uz prikaz običaja Svetoga Nikole i Svete Lucije PJEVAČKOG DRUŠTVA VESELE ŠOKICE IZ SL.BRODA (Svetu Luciju su zapalili o oslijepili te se na njen dan osvjetljavaju bundeve i pale baklje kao simboli svjetla, nade i vjere u život.) Vesele šokice će premijerno predstavit pjesmu BOŽIĆNA BAJKA
› 14.12.2013. Predbožićni koncert IVAN FIOLIĆ FIO – „Domaće je domaće“
› 29.12.2013. Koncert – BOŽIĆNA BAJKA SA ŽIGOM (Mirko Švenda Žiga)
› 31.12.2013. Doček Nove Godine – SILVESTARSKA NOĆ UZ OBITELJ SALAJ I FIO SHOW!

Uz bogatu večeru i zabavni program ispračaj stare godine voditi će Ivan Fiolić Fio.