“CUP OF JOY”- “ČAŠA PUNA DARUVARA”

 
 
 

Daruvar- Bjelovar-Bilogora County- Croatia
Daruvar- Bjelovarsko-bilogorska županija- Hrvatska
srpanj 2016.

Poštovani,

pozivamo Vas da zajedno obilježimo polazak Gorana Bencea, počasnog člana Moto kluba Daruvar na 15.000 kilometara dugo turističko-promidžbeno putovanje Europom, kojim će promovirati turističke adute daruvarskog područja i Bjelovarsko-bilogorske županije

u utorak, 5. srpnja 2016. u 19 sati
u hladu Sjenice u Julijevom parku u Daruvaru

„Cup of  Joy - Daruvar“ („Čaša puna Daruvara“) zajednički je međunarodni projekt promidžbeno-turističkog karaktera počasnog člana Moto kluba Daruvar, Gorana Bencea, Ekonomske i turističke škole Daruvar, Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i Turističke zajednice Daruvar-Papuk, kojemu su se priključili i brojni subjekti privatnog turističkog sektora u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Goran Bence otputovat će motorom u zemlje srednje i sjeverozapadne Europe (putovat će kroz Sloveniju, Austriju, Švicarsku, Njemačku, Francusku, Belgiju, Veliku Britaniju, Irsku, zemlje Skandinavije,Poljsku, Slovačku, Mađarsku..) te izravnom komunikacijom s građanima mjesta u kojima će odsjedati, tzv. Word of Mouth marketingom, podjelom promotivnih brošura i letaka na engleskom jeziku i predavanjima u knjižnicama u Velikoj Britaniji i Irskoj promovirati turističke zanimljivosti i potencijale Daruvara i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a time dakako i Hrvatske.

U cijeli projekt uključili su se učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar koji su izradu promotivne bošure na engleskom jeziku kandidirali i dobili odobrenu na natječaju Ministarstva turizma  „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam“, a gospodin Bence distribuirat će je na svom putu.

Osim toga izrađena je i Facebook stranica  „Cup of Joy“,te Web stranica projekta cupofjoy.eu na engleskom jeziku.

Nazivom Čaša puna Daruvara želi se objediniti više manifestacija koje se održavaju na tom području kao što su Vinodar (međunarodna izložba vina), Dani piva , Dani šljiva (u susjednom mjestu Sirač ), Dani meda i sl. Ujedno je Carski mrežasti pehar "Vas diatretum Daruvarense"  simbol grada Daruvara, a potječe iz Rimskog doba kada je Daruvar postojao pod nazivom Aqua Ballisae. Grad Daruvar je i nositelj više turističkih nagrada, član je EHTTA (European Historic Thermal Towns Association), nekoliko puta je proglašen najljepšim malim kontinentalnim gradom Hrvatske, a zahvaljujući  kandidaturi Turističke zajednice BBŽ od travnja 2016. cijela  destinacija "Bjelovar Bilogora County" je i službeno članica EDEN Networka – najveće europske asocijacije održivog turizma.

U projekt se isto tako uključila i Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, koja će knjigu priča suvremenih hrvatskih pisaca prevedenih na engleski jezik, "New Croatian Short Story", donirati knjižnicama manjih gradova na „Cup of Joy“ putu. Naime, kontaktirano je desetak knjižnica u Velikoj Britaniji i Irskoj kojima će se  poslati knjiga New Croatian Short Story. Knjiga će se uvrstiti u njihov fond te će svatko tko je pročita  morati ili poslati svoju fotografiju s knjigom ili poslati kratki osvrt na pročitano na e-mail Knjižnice. Tijek putovanja knjige moći će se pratiti na facebook stranici i internetskoj stranici (posebno izrađenima za namjenu projekta) te u predvorju Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar na zemljopisnoj karti.

Turistička zajednica BBŽ u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, dogovorila je da će cijeli međunarodni projekt Cup of Joy, promotivno pratiti i inozemna predstavništva HTZ-a u zemljama kroz koje Goran Bence bude prolazio

Promotivne brošure će se dijeliti po hostelima i kampovima u kojima će  G.Bence boraviti, te na info pultovima gradskih središta, restoranima, trgovačkim centrima, moto klubovima i sl., a put će se dakle pratiti multi – medijalno.

Motoristi i motocikli uvijek privlače veliku pozornost, naročito ako dolaze iz drugih država. Mnogi se žele fotografirati pored njih, a fotografije cirkuliraju društvenim mrežama, a ovaj put će naš motorista dijeliti i promotivne materijale. Motocikl će također biti oblijepljen naljepnicama vezanim uz raznoliku turističku ponudu destinacije.

Očekujemo Vas stoga na ugodnom druženju u hladu Sjenice daruvarskog Julijevog perivoja, koje će označiti početak ovoj jedinstvenog turističkog projekta u nas.

 

Preuzmite dokument:

"Cup of joy" - invitation   (2.66 MB)
"Čaša puna Daruvara" - pozivnica   (560.17 KB)
 

Galerija slika: