Češke okruglice s umakom

 
 
 
Češke okruglice s umakom

Češke okruglice s umakom

Za okruglice:
› 75 dag brašna
› 1 kvasac
› mlijeko po potrebi
› 50 dag suhih rebara ili hamburgera
Umak:
› 1 veći korijen hrena
› 4 dag maslaca
› 4 dag brašna
› sol, papar
› juha od suhog mesa
› 2 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:
Suha rebra ili neko drugo suho meso skuhajte u vodi. Okruglice se pripremaju tako da u brašno stavite jaje, kvasac i sol pa s mladim mlijekom umijesite tijesto. Tijesto dobro izradite i ostavite da se diže. Kada se diglo, oblikujte kuglice i ostavite ih kratko da se dižu. Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi oko 15 minuta. Ovo jelo obavezno poslužite toplo. Umak se priprema tako da na zagrijani maslac stavite brašno i popržite. Zatim dodajte naribani hren i sol pa podlijte juhom od mesa. Kuhajte oko tridesetak minuta i na kraju umiješajte vrhnje.