U susret 10. DOKUart-u

 
 
 

Bjelovar, 8.travnja i tijekom 2015.

“DOKUart u 5. O.Š. za djecu s teškoćama u razvoju " - druga od 10 projekcija uoči desete godišnjice međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart koji se u Bjelovaru održava u listopadu 2015.

Pod motom “Kultura nije elitistička i potreba je svih ljudi” te povodom 10 godina festivala odlazimo u 10 alternativnih prostora i prikazujemo filmove onima koji sami ne mogu doći u kino. Nakon projekcije dokumentaraca u Okružnom zatvoru u Bjelovaru, poseban program nastavljamo u bjelovarskoj 5. O.Š. u srijedu 8.4.2015. Prikazat ćemo dva dječja dokumentarca nagrađena na Malom DOKUart-u i film s radionice dokumentarnog filma za osnovnoškolce koju održavamo svake godine u sklopu festivala. Učenicima predstavljamo dokumentarce njihovih vršnjaka. U polusatnom programu prikazujemo filmove "HANA I TIN" - O.Š. Rudeš iz Zagreba, "AFRIKA" - 2. O.Š. Bjelovar i "MALI PRINC" - DOKUradionica.

Ove, namjenski osmišljene projekcije su uvod su u jubilarni 10. DOKUart koji se u Bjelovaru održava od 4.-10.10.2015. i na kojem ćemo ugostiti filmove i autore iz Norveške, Nizozemske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, SAD-a te Hrvatske.

Pored uzbudljivih, svjetski priznatih filmova, imamo i projekcije za učenike srednjih škola te DOKU Bus na korzu gdje svi znatiželjnici, a najčešće djeca iz osnovnih škola s veseljem gledaju kratke dokumentarce u jednom od najmanjih kina na svijetu - u starom autobusu.

Galerija slika: