TRAVANJ U DARUVARU

 
 
 
TRAVANJ U DARUVARU
 

RENT A BIKE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI DARUVAR-PAPUK

Ljepšim vremenskim prilikama započela je sezona iznajmljivanja bicikala u Turističkom uredu na Trgu kralja Tomislava 12 u Daruvaru. Kako bi povećali kvalitetu turističke ponude Grad Daruvar je kupio 3 bicikla i dao ih na korištenje TZ Daruvar-Papuk u svrhu iznajmljivanja zainteresiranim turistima i gostima grada. Iznajmljivanje bicikala turistima vrši se u radno vrijeme Turističkog ureda uz predočenje identifikacijske isprave i obaveznog ispunjavanja Izjave o korištenju.

VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/rent-a-bike.aspx


KONCERTI U ORGANIZACIJI GLAZBENE ŠKOLE BRUNE BJELINSKOG

 • Koncert: Ivan Batoš - 01.04. u 19:00 sati (Kino dvorana „30.svibnja“)
 • Koncert učenika glazbene škole iz Letohrada, Republike Češke i Glazbene škole Brune Bjelinskog - 05.04. u 19:00 sati (Kino dvorana „30.svibnja“)


10 DANA ASTRONOMIJE U DARUVARU - 05.-14.4.
Približava se doba godine u Daruvaru posvećeno znanosti o nebeskim tijelima i pojavama u svemiru. U organizaciji Astronomskog društva Kumova slama iz Daruvara, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Bjelovarsko-bilogorske županije te u suorganizaciji s Gradom Daruvarom, deseti po redu 10 dana astronomije u Daruvaru održavaju se od 05. do 14. travnja. Deset godina za redom kroz deset dana, događaj dovodi renomirane predavače, edukatore, znanstvenike kao što su Ante Radonić, Ivica Puljak, Vernesa Smolčić, Tijana Prodanović, Davor Mance i dr. Osim večernjih predavanja znanstvenika u Hrvatskom domu, održavat će se i razne radionice u vrtićima, školama, tematske izložbe, promatranja dnevnog i noćnog neba teleskopima na više lokacija u gradu Daruvaru. Pridružite se obilježavanju ukupno 100 dana astronomije u Daruvaru!

VIŠE NA: http://www.kumova-slama.hr/, https://www.zvjezdarnica.com/" target="_blank">http://www.visitdaruvar.hr/10-dana-astronomije.aspx, http://www.kumova-slama.hr/, https://www.zvjezdarnica.com/


PREMIJERA KAZALIŠNE PREDSTAVE I KREATIVNA RADIONICA
06.04. U organizaciji Češke besede Gornji Daruvar u subotu, 6. travnja, u mjesnom domu u Gornjem Daruvaru od 20.00 sati bit će prikazana premijera kazališne predstave Lázeňská historka - Priča iz toplica. Članovi društva ugostit će i kazališnu skupinu Češke besede Ljudevit Selo koja će se publici predstaviti predstavom Lhář – Lažljivac.

7.04. U mjesnom domu u Gornjem Daruvaru s početkom u 15:00 sati biti će održana multikulturalna kreativna radionica.

USKORO VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/


FESTIVAL ČEŠKIH DJEČJIH PJESAMA U KONČANICI - 12.04.
Na ovogodišnjem Festivalu čeških dječjih pjesama u Končanici, jubilarnom 30. po redu, bit će otpjevano dvadeset i sedam pjesama, a zanimljivo je što će ih izvoditi ne samo djeca već i odrasli koji su nekada davno kao mali nastupali na istom festivalu ili su svojim neprestanim angažiranjem na dosadašnjim festivalima to zaslužili. Nastupit će i roditelji sa svojom djecom koji se pjevali kao mali (i jedni i drugi) ne bismo li dobili dojam protjecanja vremena, velikog broja generacija te kako je upravo Festival utjecao na njihov život. Osim narodnih i modernih autorskih pjesama izvodit će se i autorske pjesme domaćih autora. Festival počinje u 19:30 i otvoren je za sve zainteresirane.

USKORO VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/


ZELENA ČISTKA 12. i 13.04.
Postani dio globalnog pokreta i zajedno očistimo Hrvatsku u jednome danu! Povodom Dana planeta Zemlja grad Daruvar se i ove godine uključio u najveću ekološku volontersku akciju čišćenja grada i divljih odlagališta otpada. Zelena čistka - jedan dan za čist okoliš u sklopu projekta Let’s do it! kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu. Zelena čistka će biti održana 12. i 13. travnja kada će predstavnici vrtića, osnovnih i srednjih škola, udruga civilnog društva, gradskih ustanova i institucija uz logističku podršku Hrvatskih šuma – Šumarije Daruvar i komunalne tvrtke Darkom na unaprijed dogovorenim lokacijama čistiti divlja odlagališta i nepravilno odbačen otpad. Pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže akciji.
Prijave na broj telefona 043/ 331 382 ili putem e-maila: tic@daruvar.hr

VIŠE NA: https://daruvar.hr/notices/zelena-cistka-12-13-4-2019/" target="_blank">http://www.visitdaruvar.hr/zelena-cistka-2.aspx, https://daruvar.hr/notices/zelena-cistka-12-13-4-2019/


SMOTRA MANJINSKOG STVARALAŠTVA BBŽ - 13.04.
Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije, Vijeće češke nacionalne manjine BBŽ i Grad Daruvar organiziraju 5. SMOTRU MANJINSKOG STVARALAŠTVA BBŽ dana 13. travnja 2019. godine u Daruvaru. U svojstvu domaćina i suorganizatora su ČB Daruvar, Doljani, Gornji Daruvar i Ljudevit Selo. Udruge češke, srpske, mađarske, romske, njemačke-austrijske nacionalne manjine kao i HKUD Šandrovac predstavit će svoju gastronomiju i izložiti tradicionalne suvenire na štandovima na Trgu kralja Tomislava od 14 sati, a od 16 sati je u Kino dvorani „30.svibnja“ kulturno-umjetnički program. Ulaz je slobodan.

VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/


IZLOŽBA MUZEJ U LONCU - 15.04.
Jedinstveni projekt Muzej u loncu kroz tradicijsku prehranu Požege, Požeštine ali i cijele Slavonije godinama pomno istražuje, dokumentira i na jedinstven način predstavlja vrlo vrijednu, zaboravljenu i široj javnosti nedovoljno poznatu nematerijalnu kulturnu baštinu istočne Hrvatske. Uz nekoliko turističkih nagrada, sinergija kojom je Muzej u loncu povezao 16 muzeja istočne Hrvatske od Virovitice i Iloka, nagrađena je posebnim priznanjem Hrvatskog muzejskog društva, te međunarodnom nominacijom za nagradu Živa, Slavenskog foruma kulture. U organizaciji Grada Daruvara i Ekonomske i turističke škole Daruvar održat će se svečano otvorenje izložbe uz prezentiranje tradicionalnih jela u Galeriji Grada Daruvara „Croatia osiguranje“ (J.Knytla 1) 15. travnja s početkom u 19 sati.

USKORO VIŠE NA: https://daruvar.hr/


KONCERT GIMNAZIJE DARUVAR I GLAZBENE ŠKOLE BRUNE BJELINSKOG - 17.04.
Tradicionalni koncert bivših i sadašnjih učenika Gimnazije Daruvar na kojemu će sudjelovati i polaznici Glazbene škole Brune Bjelinskog održat će se 17. travnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati u Kino dvorani „30.svibnja“. Ulaz je slobodan.

USKORO VIŠE NA: http://gs-bbjelinskog.hr/" target="_blank">http://www.visitdaruvar.hr/, http://gs-bbjelinskog.hr/


USKRŠNJI PRAZNICI U DARUVARSKIM TOPLICAMA - 18.04.-28.04.
Provedite uskršnje praznike u Daruvarskim toplicama! Aranžman uključuje:

 • 3 dana/ 2 polupansiona (buffet stol)
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi (lječilišni hotel Termal*** ili depandansa Arcadia***)
 • 21.04. prigodni uskršnji doručak
 •  neograničeno kupanje u bazenima s ljekovitom termalnom vodom
 • besplatan boravak za djecu do 7 godina (s dvije odrasle osobe u sobi)
 • besplatan wi-fi
 • besplatan parking

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Daruvarske toplice, Tel.: 043/623-632; 043/623-624; 043/623-000, E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr, Web: www.daruvarske-toplice.hr


8. TJEDAN ZDRAVLJA BBŽ - 22.-28.04.
VIII Tjedan zdravlja BBŽ održava se u Daruvaru od 22. do 28. travnja u organizaciji Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“. Posjetitelji sajma mogu se upoznati s mogućnostima kvalitetnijeg načina prehrane, različitim oblicima rekreiranja i sličnim. Sajam zdravlja ispunjen je raznim edukativnim radionicama, tribinama, treninzima, zanimljivim scenskim nastupima i debatama. Želite li i vi sudjelovati u Tjednu zdravlja, volontirati ili rezervirati štand, prijaviti se možete na info@udruga-impress.hr ili 099/ 6418-243.

USKORO VIŠE NA: www.udruga-impress.hr


10. SPORTSKI SUSRETI UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA - 27.04.
Domaćin ovogodišnjih desetih sportskih susreta Udruga osoba s intelektualnim teškoćama je udruga Korak dalje Daruvar. Susreti klubova su jedinstvena prilika za osobe s intelektualnim teškoćama da sudjeluju u raznim sportskim igrama te imaju mogućnost zajedničkog druženja s članovima prijateljskih Udruga i sudjelovanja u glazbeno-plesnom programu. Svečano otvorenje bit će na Trgu kralja Tomislava u dopodnevnim satima, a natjecateljski dio na nogometnom igralištu (atletskoj stazi) HNK Daruvar.

USKORO VIŠE NA: https://udrugakorakdalje.hr/


EUROPSKI DAN SOLIDARNOSTI MEĐU GENERACIJAMA - 29.04.
Grad Daruvar i TZ Daruvar-Papuk pozivaju vas 29. travnja na obilježavanje Europskog dana solidarnosti među generacijama.

 • 9:00 sati Zajednička tjelovježba malih i velikih, duženje svih generacija kroz igre i radionice u dvorištu Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“.
 • 18:00 sati Kulturno-umjetnički program udruga i školskih ustanova u Kino dvorani „30.svibnja“.

USKORO VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/


STAVĚNÍ MÁJKY - POSTAVLJANJE MAJSKOG DRVETA - 30.04.
Uz Praznik rada u Gornjem Daruvaru veže se jedan zanimljiv običaj postavljanja majskog drveta “majbana”, “majpana” (od njemačkog der Maibaum) ili “majuša”. Radi se o posječenom, ogoljelom mladom stablu kojemu se zelene grane ostavljaju samo na vrhu, ukrašavaju se trakama od papira i cvijećem, a stablo se postavlja na glavnom raskrižju ispred mjesnog doma. Sam čin postavljanja prati pjesma i mala svečanosti koje su nekada uključivale okupljanje mladeži te pokazivanje spretnosti i snage mladića penjanjem na “majuš”. Postavljanje majskog drveta u Gornjem Daruvaru bit će održano u utorak, 30. travnja od 19 sati uz prigodan kulturno-umjetnički program.

USKORO VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/


DOGAĐANJA U PUČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI DARUVAR

 • 02.04. Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar povodom Međunarodnog dana dječje knjige, a koji se obilježava na rođendan danskog književnika Hansa Christiana Andersena (2. travnja), poklanja besplatno učlanjenje svoj djeci u dobi od 0 do 15 godina. Besplatno članstvo vrijedi do 31.08.2019.godine.
 • 03.04. u 12:30 sati Predavanje: Kemija života i kemija smrti, predavač dr. sc. Goran Štefanić (znanstveni savjetnik na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu)
 • 04.04. u 18:00 sati Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar i Hrvatsko planinarsko društvo „Petrov vrh“ pozivaju vas na putopisno predavanje koprivničkog visokogorca Mateja Perkova o ekspediciji Gruzija-Kavkaz 2016. koju je organiziralo zagrebačko PD „Kapela“. Bajkovita Gruzija zemlja je zelenih prostranstava, snijegom i ledom okovanih vrhova, srdačnih ljudi i jedinstvene gastronomije!
 • 10.04. u 17:30 sati Uskršnja kreativna radionica za odrasle „Mixed Media Easter Eggs“. Voditeljica: Danijela Ljutak- Jureković. Prijave za cca 15 sudionika primaju se na tel. 043/ 331-592, a cijena je 30,00 kn.
 • Dani medijske pismenosti
  - 08.04. - 12.04. Besplatno korištenje računala, PS4, Nintenda Wii
  - 10.04. i 11.04. u 17:00 sati edukativna pričaonica za predškolce „Kad video igrice preuzmu kontrolu“
 • 12.04. u 12:00 sati Interaktivno predavanje na temu Kulturni turizam i ekonomija doživljaja, dr.sc. Daniele Angeline Jelinčić, o tome kako postati konkurentni u kulturnom turizmu, ali i obogatiti vlastiti život doživljajima.
 • 23.04. od 11:00 od 12:00 sati S početkom u 11:00 sati održat će se likovna radionica za djecu na kojoj će gostovati Davor Schunk autor slikovnica za djecu. Pozvana su sva djeca da sudjeluju u prijepodnevnom druženju i radionici.

VIŠE NA: https://knjiznica-daruvar.hr/


DOGAĐANJA U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU DARUVAR
16.04. u 19:30 sati
Daruvarska publika imat će prilike uživati u predstavi „TITON“ teatra Erato, nastaloj kroz glumačke improvizacije na temu mita o Eoji i Titotnu i njihove ljubavne priče. Ovaj "kazališni projekt za jednu ženu, tri muškaraca i jednog cvrčka" zasniva se na mitu o Eoji, ružoprstoj božici zore koja se jako zaljubila u smrtnika Titona te za njega kod Zeusa izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost. Veliku ljubavnu priču Eoje i Titona, igraju Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek i Marko Braić, a ideju i tekst napisanu na osnovi glumačkih improvizacija potpisuje Vlatka Vorkapić. Glazbu je skladao Stanislav Kovačić.

USKORO VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/" target="_blank">https://www.pou-daruvar.hr/ , http://www.visitdaruvar.hr/

Preuzmite dokument:

Događanja travanj 2019   (217.16 KB)