PRVENSTVO BALKANA U DALJINSKOM JAHANJU

 
 
 

5.- 8. listopada 2016. SRC Kukavica, Velika Pisanica

U organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza i Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije na prostorima SRC Kukavica kod Velike Pisanice snage će odmjeriti najbolji jahači parovi daljinskog jahanja s područja Balkana u CEI1* utrci na 100 kilometara u jednom danu. Atraktivna borba među najboljima, do samog kraja, odvijat će se na terenu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji bez obzira na dobne kategorije.
Daljinsko jahanje je natjecateljska disciplina u kojoj se ocjenjuje natjecateljeva sposobnost da sigurno upravlja izdržljivošću i tjelesnom spremnošću konja na stazi za daljinsko jahanje, natječući se protiv staze, udaljenosti, vremenskih uvjeta, terena i vremena.
U Republici Hrvatskoj prvo službeno natjecanje u daljinskom jahanju održano je 02. 06. 2006. godine na Petrovom vrhu pored Daruvara na stazi dugačkoj 45 kilometara sa jednim veterinarskim vratima u organizaciji Udruge BilogoraPapuk 1991.

VREMENIK NATJECANJA

Otvaranje štala Srijeda 05. 10. 2016. 12 h
Veterinarski pregled Odmah po dolasku Odmah po dolasku Odmah po dolasku
Prvi vet. pregled Petak 07. 10. 2016. 13 h
Zadnji veterinarski pregled Subota 08. 10. 2016. Unutar 30 min. po dolasku na cilj
Nagrada za najbolje stanje konja Subota 08. 10. 2016. 17.30 h
Svečanost podjele nagrada Subota 08. 10. 2016. 18.30 h

Popularna Balkanijada visoko je rangirano natjecanje pri Svjetskoj konjičkoj federaciji (FEI) i već se tradicionalno održava u zemljama regije. Republici Hrvatskoj i Hrvatskom konjičkom savezu pripala je čast organizacije ovog atraktivnog konjičkog natjecanja.
Hrvatski konjički savez kao organizator, uz Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije kao suorganizatora ove godine dovodi u Hrvatsku jahačku elitu susjednih zemalja. Početkom listopada će tako, na prostorima SRC Kukavica, snage odmjeriti ponajbolji jahači regije koji će se natjecati protiv staze, udaljenosti, vremenskih uvjeta, terena i vremena na stazi od 100 kilometra. Uz našu odabranu vrstu pozdravljamo i natjecatelje iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske, te im želimo ugodan boravak.
Hrvatska reprezentacija je na Balkanijadi održanoj 2014. godine u Barajevu, u Srbiji pobijedila u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, što ovogodišnjem natjecanju daje posebnu dimenziju obzirom na domaćinstvo organizacije ovog prestižnog natjecanja.
Sigurni smo da će hrvatski jahači ponovo pokazati svoju izvrsnu priprem-ljenost, te da će ovo natjecanje oduševiti brojne goste i uzvanike kojima Hrvatski konjički savez, Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-bilogorska županija žele srdačnu dobrodošlicu.
Dobrobit konja je na prvom mjestu!
Međunarodna konjička federacija (FEI) traži od svih uključenih u međunarodni konjički sport da se pridržavaju Pravila ponašanja FEIa, te da priznaju i prihvate kako je u svakom trenutku dobrobit konja na prvom mjestu. Dobrobit konja nikada ne smije biti podređena utjecaju natjecateljskih ili trgovačkih interesa.

Preuzmite dokument:

Balkansko prvenstvo u daljinskom jahanju - letak   (5.33 MB)
 

Galerija slika: