NATURAGRAVEL

 
 
 
NATURAGRAVEL
 

Čazma/Moslavina 16. srpnja 2023.

Naturagravel, prvi je gravel maraton najstarijom hrvatskom gorom.

Dok je Bilogora gusto naseljena u dijelu kojim se vozi BILOgravel, a južni obronci Moslavine prekriveni vinogradima i vrlo dobro poznati planinarima i biciklistima, njene sjeverne padine pokrivene šumom napučene su samo divljači. Čak je i državna cesta D26 neasfaltirana!

Kao na Bilogori, uspjeli smo složiti skoro jednako (ne)zahtjevne staze, prilagođene rekreativcima, više ili manje spremnim za novi izazov. 

Podloga je opet velikim dijelom gravel, uglavnom fini, sitni, s nekoliko pjeskovitih mjesta i nešto asfalta, najviše na početku/kraju vožnje.

Možeš birati između tri naturagravel rute:

  • A – 81 km, 1.290 m
  • B – 64 km, 1.070 m
  • C – 47 km, 730 m

Sve tri počinju i završavaju u Vustju, uređenom izletničkom kompleksu uz rijeku Česmu, zatvorenim startom dok ne prođemo središte Čazme, a onda slijedi (više-manje) jurnjava po D26 do kraja asfalta i početka gušta. 

A staza će se odvojiti nakon desetak kilometara na svoj dodatak središnjim dijelom Moslavine i vratiti se na D26, sad već na gravel, prije prve feed-zone kod koje se C staza odvaja i uspinje na gorski vijenac. A i B produžuju šumom do Podgarića prije svog uspona. Na vrhu ih čeka druga feed-zona, a i treća će biti na vijencu kad se ponovo spoje sa C stazom.

 

BILOgravel Challenge Series priredbe nisu utrke već izazovi svakom biciklistu da se okuša na stazi težoj nego što misli da može odpedalati i pobijedi sam sebe. Kod nas je uistinu bitno samo sudjelovati. 

Zato smo za sve sudionike pripremili jednako bogate startne pakete (uz ipak dodatni Koestlinov paket i medalje za najbrže) u čemu nam pomažu Pivovara Daruvar, Jamnica, Digital Realty, Naturavita, Hell i Franck.

Na kraju, u Vustju će se događati Kotlijada, pa će za okrijepu poslije vožnje izbor biti velik. Uz Staročeško.

Novost je uvođenje e-bike u konkurenciju, žensku i mušku, na sve tri staze.

 

Prijave su otvorene na bilogravel.bike broj sudionika ograničen je na ukupno 100 u svim kategorijama i na svim stazama, vremenskog ograničenja za završetak nema!

Uz naturagravel vozit će se obiteljska biciklijada Tour de Čazna natura, koja će u 10.15 krenuti iz Čazme, napraviti krug desnom (ravnom) stranom Česma i završiti na kotlijadi u Vustju.

Održavanje naturagravela pomogle su TZ BBŽ i TZ Grada Čazme.

 

Vidimo se!

Više na https://www.bpmtravel.eu/bilogravelchallengeseries