Događanja u prosincu na području Daruvara i okolice

 
 
 
Događanja u prosincu na području Daruvara i okolice
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR-PAPUK Događanja u prosincu u Daruvaru i okolici

DOGAĐANJA U PROSINCU NA PODRUČJU DARUVARA I OKOLICE


BOŽIĆNI SAJAM U DARUVARU
Božićni sajam u Daruvaru održava se na Trgu kralja Tomislava tijekom tri prosinačke subote - 5., 12. i 19. prosinca. U ponudi su domaći proizvodi, rukotvorine, kuhano vino i pivo te kotlovina, i zabava uz živu glazbu. Djecu će zasigurno razveseliti prigodni zabavni program povodom dočeka Djeda Božićnjaka 19. prosinca.
VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

AMATERSKO KAZALIŠTE DARUVAR
Amatersko kazalište Daruvar nastavlja razveseljavati svoju publiku, ovoga puta izvedbom komedije Vjekoslava Dominija „Oprostite, malo nam je neugodno...“ koja će premijerno biti odigrana 15. prosinca u Kino dvorani „30. svibnja“ u 20 sati. Cijena ulaznice 20 kn.
USKORO VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

BOŽIĆNI KONCERT UČENIKA I PROFESORA
U Kino dvorani „30.svibnja“, 16. prosinca s početkom u 19 sati, održat će se tradicionalni Božićni koncert učenika i profesora Glazbene škole Brune Bjelinskog. Tijekom koncerta održat će se i promocija spota kojim će biti predstavljena akcija Glazbene škole Brune Bjelinskog tijekom koje će se prikupljati sredstva za kupovinu klavira za daruvarsku kino dvoranu za kvalitetnije održavanje koncerata.
USKORO VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr i www.visitdaruvar.hr

BOŽIĆNI ZUMBA & JAZZ SHOW U organizaciji kluba „Skok“ Daruvar u Kino dvorani „30. svibnja“, 19. prosinca će biti održan Božićni Zumba i Jazz show , nastup svih dječjih plesnih skupina koje će u sat vremena pokazati što su naučili na treninzima tijekom ove jeseni.
USKORO VIŠE NA: Facebook Klub "skok" Daruvar i www.visitdaruvar.hr

GODIŠNJA IZLOŽBA SLIKA LIKOVNE GRUPE „DA“
U organizaciji grada Daruvara, 18. prosinca u 19,00 sati održat će se svečana ceremonija otvorenja tradicionalne Božićne izložbe slika članova Likovne grupe „DA“ Daruvar u Galeriji Grada Daruvara „Croatia Osiguranje“, J.Knytla 1, Daruvar.
USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

DOLAZAK DJEDA BOŽIĆNJAKA
I ove godine, 19. prosinca s početkom u 10,30h na glavni gradski trg dolazi Djed Božićnjak koji će, uz prigodni program Daruvarskih mažoretkinja i Moto mrazeva, razveseliti dragu dječicu.

MOTO MRAZEVI
Članovi Moto kluba Daruvar nastavljaju nizati dobra djela i u ovo predblagdansko vrijeme. Moto Mrazevi i ove godine organiziraju prikupljanje i podjelu darova potrebitoj djeci uz prigodan zabavni program. Podjela darova će se održati 19. prosinca, na Trgu kralja Tomislava (ispred Uprave grada Daruvara) s početkom u 9 sati.

HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT U SIRAČU
Na inicijativu Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirača, općina Sirač organizira HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT na kojemu će 18. prosinca nastupiti kulturno-umjetnička društva i zborovi iz Sirača, okolnih mjesta, zborovi udruga Nijemaca i Austrijanaca i osnovne škole. Humanitarni koncert će biti održan u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati, a prikupljena sredstva od ulaznica donirat će se za pomoć obitelj Gluščić iz Bijele.
USKORO VIŠE NA: www.sirac.hr

BOŽIĆNI KONCERT „DARUVARČANI DARUVARČANIMA“
Već četvrtu godinu za redom, u organizaciji grada Daruvara, u predblagdansko vrijeme u Kino dvorani „30. svibnja“ održava se Božićni koncert kojim gradski zborovi i domaća kulturno-umjetnička društva, svojom izvedbom pomno odabranih pjesama, publici priređuju radost Božićnih blagdana. Koncert će se održati 22. prosinca s početkom u 19 sati.
USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

OLD SCHOOL PARTY 80'S – KAO DA JE BILO NEKAD ...
Okupljanje generacija koje su odrastale uz pop i dance glazbu 80-ih godina prošlog stoljeća i ove će se godine održati u Klubu 39 nekadašnjeg Doma omladine u Daruvaru. Old School Party 80's svake godine okupi nekoliko stotina Daruvarčana, bivših Daruvarčana i posjetitelja, koji su u drugoj polovini osamdesetih godina prošloga stoljeća u Klubu 39 provodili svoje mladenačke dane i uživali u dobroj glazbi, provodima i druženju. Old School Party 80's održat će se 26. prosinca od 20 sati.
VIŠE NA: Facebook Old School Party 80's

BOŽIĆNI KONCERT U CRKVI PRESVETOG TROJSTVA
Zbor Crkve Presvetog Trojstva Daruvar i ove godine priprema Božićni koncert u Crkvi Presvetog Trojstva koji će se održati 27. prosinca u 19 sati. Zbor će izvesti odabrane božićne skladbe sa solo dionicama sopranistice Marte Bijelić, a u instrumentalnoj pratnji Eme Zadro i Silvije Podsednik na violini, Danijela Čolaka na orguljama, Ana Marije Ilić na glasoviru. Dirigent i voditelj, Vanda Cegledi.
USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

NOVOGODIŠNJI KONCERT GRADSKE LIMENE GLAZBE DARUVAR 1922
Gradska limena glazba Daruvar 1922 će i 2015. godinu zaključiti Novogodišnjim koncertom na kojemu će publika moći uživati u izvedbi domaćih i stranih klasika te božićnih pjesama. Novogodišnji koncert će se održati 30. prosinca u Kino dvorani „30. svibnja“ u Daruvaru s početkom u 19 sati.
USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

DOČEK NOVE GODINE NA TRGU U DARUVARU
Daruvarčani će i ovu 2015. godinu tradicionalno ispratiti na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava uz svirku glazbenog sastava „Šogori“ i kuhano vino. Ulazak u Novu 2016. godinu bit će obilježen čestitkom gradonačelnika i vatrometom.
USKORO VIŠE NA : www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

Veselimo se vašem dolasku!