Događanja u Daruvaru i okolici tijekom listopada 2015.

 
 
 
Događanja u Daruvaru i okolici tijekom listopada 2015.
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR-PAPUK
Događanja u Daruvaru i okolici tijekom listopada 2015. godine 

NAJAVE DOGAĐANJA U DARUVARU I OKOLICI LISTOPAD 2015
Pozivamo vas da uživate u jesenskim plodovima daruvarskog kraja!
 

Izložba slika u Galeriji Grada Daruvara „Croatia osiguranje“
U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Garešnica i Grada Daruvara 3. listopada u 19 sati, bit će upriličeno otvorenje izložbe „Garešnički umjetnici“ na kojoj će se predstaviti 15-ak umjetnika garešničkog kraja. Izložba će biti otvorena za posjetitelje subotom i nedjeljom.
VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

Kreativne radionice Udruge „Ždralice“ Daruvar
Udruga „Ždralice“ Daruvar će tijekom mjeseca listopada održavati kreativno-edukativne radionice na kojima će poučavati sve zainteresirane sudionike kako od starog tekstila napraviti novi proizvod. Radionice izrade podmetača, košara, modnih dodataka i tepiha od recikliranih pamučnih majica, održavat će se svake subote u mjesecu od 10-12 sati u prostorijama Pastoralnog centra, a u slučaju lijepog vremena na Trgu kralja Tomislava.
VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr , Facebook Ždralice Daruvar

Novi Zeland – Život na jugu – putopisno predavanje Tomislava Perka
U Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar će se 6. listopada od 18 sati održati putopisno predavanje Tomislava Perka koji je pet godina putovao svijetom, stopirao po Iraku, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, plovio preko Indijskog oceana u 13-metarskoj jedrilici, živio s Maasai ratnicima u Keniji i na Novom Zelandu. Trenutno putuje po Hrvatskoj i održava predavanja “Novi Zeland - Život na Jugu”, na kojima priča svoju novozelandsku priču i dijeli stečena iskustva tijekom boravka u dalekim zemljama. Pridružite nam se!
VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

Daruvarski cvjetni sajam
Grad Daruvar u suradnji s Turističkom zajednicom Daruvar - Papuk organizira 2. Sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i popratne opreme. Sajam će se održati u subotu 10. listopada 2015. godine u vremenu od 9 do 19 sati na glavnom gradskom trgu gdje će se na 10.000 m2 predstaviti 20-ak uzgajivača cvijeća i ukrasnog bilja. U sklopu sajma, s početkom od 9 sati, bit će održana i kreativna radionica za odrasle „Mirisni šeširići“ u organizaciji Pučke knjižnice i čitaonice, na koju se svi zainteresirani mogu prijaviti do 9. listopada. Voditeljica radionice je Danijela Ljutak Jureković. Posjetite daruvarski Cvjetni sajam i iskoristite priliku za nove ideje koje ćete ostvariti u svojim vrtovima, okućnicama i terasama.
VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar osigurala je bogat program u sklopu kojega će biti održane promocije knjige Drage Hedla i Jolane Petrinić o kojima će govoriti sami autori, gradsko natjecanje u čitanju na glas za učenike osnovnih škola, javno čitanje najdražeg ulomka hrvatskog autora po izboru sudionika, predavanja o svjetlosti i energetskoj učinkovitosti te otvorenje Zelene knjižnice. Dodatne informacije možete saznati u Pučkoj knjižnici i čitaonici, na facebook profilu ili na navedenim web stranicama.
VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

Predstavljanje Daruvara na Cvjetnom trgu u Zagrebu
Grad Daruvar i TZ Daruvar-Papuk organiziraju 24. listopada 2015. godine predstavljanje turističke ponude na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Na 14 štandova bit će predstavljena najstarija tradicija daruvarskog kraja - termalna ljekovita voda i blato vulkanskog porijekla kroz wellness programe, programe liječenja, rekreacije i zabave, tradicija vinarstva i pivarstva, sirevi, med i medni proizvodi, domaći džemovi i kolači, likeri, rukotvorine, a sve prisutne svojim pjesmama uveseljavat će tamburaši KUD-a „Kamen“ iz Sirača. Pridružite nam se i vi na Cvjetnom trgu u Zagrebu 24. listopada od 9 do 21 sat, vidimo se!
VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

Obilježavanje Dana mađarske kulture
Zajednica Mađara Daruvar tradicionalno u mjesecu listopadu predstavlja dio svog mađarskog kulturnog stvaralaštva kroz jezik, narodnu baštinu, folklor i jedinstvenu gastronomiju. U četvrtak, 22. listopada 2015. godine u Restoranu Terasa Daruvarskih toplica tradicionalno će predstaviti svoj rad i postignuća prigodnim kulturno-umjetničkim programom u kojemu će sudjelovati društva koja uspješno djeluju na daruvarskom području i mađarsko folklorno društvo iz Baranje.
VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr