Daruvarski cvjetni sajam

 
 
 
Daruvarski cvjetni sajam
 

Daruvar, 22. travnja 2023.

Daruvar je oduvijek grad parkova i prekrasnog očuvanog zelenila od centra grada pa sve do Petrovog vrha. Daruvar je grad s najviše osvojenih Zelenih cvjetova s titulom najuređenijeg malog grada kontinentalne Hrvatske.

Uređeni parkovi nisu samo mjesto za odmor i opuštanje već su i idealna kulisa za održavanja raznih događanja poput Daruvarskog cvjetnog sajma u sklopu kojega sudjeluju razni izlagači s rukotvorinama, domaćim proizvodima i cvjećari pa je uživanje posjetitelja višestruko.

U takvom okruženju su ljepota i šarenilo izloženog cvijeća i ukrasnog bilja izraženiji, a razne rukotvorine i domaći proizvodi primamljiviji i ukusniji.

Program sajma obogaćuju razne kreativne radionice za odrasle i najmlađe, zvučna kupka, edukativna izložba gljiva i ljekovitog bilja, amatersko slikanje PAINT&FINE, zatim tri akcije i to Akcija „Za ljepši Daruvar“ u organizaciji Grada i Darkoma d.o.o., zatim Akcija prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika za Zagreb Udruge „Liga protiv raka“ Daruvar i Akcija „Čuvajmo pčele“ Pčelarske udruge Bagrem iz Daruvara. Ove godine, po prvi put, u sklopu sajma posjetitelji će moći i promatrati Sunce teleskopima, a najmlađi naučiti nešto više o suncu obzirom da se u istom terminu održava i 10 dana astronomije u Daruvaru. Kao i svake godine, neizostavne aktivnosti su akustična svirka domaćih glazbenika i pomno odabrana gastro ponuda u Restoranu Terasa koje će cijelu priču lijepo zaokružiti.

Više informacija na: http://www.visitdaruvar.hr/daruvarski-cvjetni-sajam-4.aspx