Kuća za odmor Vrbovčanka

 
 
 
 
 

vl. Smiljana i Petar Rakinac
Slavonska ul. 17, Vrbovac
43500 Daruvar
Tel.: ++385 43 331 238
Mob.: ++385 98 296 523
E-mail: smiljana.rakinac@bj.t-com.hrinfo@kucazaodmor-daruvar.com
www.kucazaodmor-daruvar.com

› Dvorac Janković
Dvorac je sagrađen 1771. godine u parku koji sadrži više od 60 raznih vrsta drveća i ukrasnog grmlja donijetog iz Zapadne Kine. U dvorcu je danas i vinski podrum.
› Liječilišni perivoj Julijev park
Jedan od najstarijih lječilišnih perivoja u kontinentalnoj Hrvatskoj
› Rimska park šuma
Obiluje biljnim i životinjskim svijetom koji obitava na površini od 20 hektara. U njoj se također nalazi Židovsko groblje te Julius Brum (Julijev izvor tj. izvor ljubavi).
Dvorac Dioš
Dioš je jedan od najmlađih slavonskih dvoraca (sagređen 1904.), smješten na istoimenom brežuljku oko sedam kilometara sjeverno od Daruvara, pokraj sela Končanica.
› Stupčanica i Dobra kuća
Dvije srednjovjekovne utvrde.
› Crkve
Crkva Presvetog Trojstva (1764.), Crkva Svetih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora (1749.).

› Vinodar
Međunarodna izložba vina Bjelovarsko-bilogorske županije
Vincekovo
Vinogradarski blagdan posvećivanja trsja
› Maškare u Končanici
Najpoznatije maškare među pripadnicima češke manjine ovog područja, gdje obitava najveći broj Čeha u Hrvatskoj.
› Deset dana astronomije u Daruvaru
Manifestacija Deset dana astronomije održava se u organizaciji Astronomskog društva „Kumova slama“ iz Daruvara.
› DARFEST
Festival zabavne glazbe u Daruvaru
› Dani češke kulture
Manifestacija u kojoj češka manjina prikazuje svoju tradicionalnu i suvremenu kulturu kroz kino projekcije, izložbe, predstavljanje starih obrta, staročeškog sajma knjiga, ručnih radova, čeških peciva i ostalih proizvoda čeških beseda i škola.
› Dožínky
Žetvene svečanosti ili Dožínky su najstarija, najveća i najmasovnija manifestacija češke manjine u Republici Hrvatskoj, čija se tradicija očuvala još od 1925. godine kada su održane prve žetvene svečanosti u Daruvaru.
› FLIG Daruvar
Međunarodni festival limene glazbe
› Dani piva u Daruvaru
Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.
› Dani šljiva i rakija u Siraču
Uz druženje u „siračkom seoskom dvorištu“ posjetitelji mogu degustirati izložene i ocijenjene rakije, razne domaće kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke i druge delicije, upoznati tradicionalan način pečenja rakije i kuhanja pekmeza.
› MASKA
Mali sajam kazališta
MARTINJE
„Krštenje“ mladog vina

Kuća za odmor Vrbovčanka*** nalazi se u mirnom prigradskom naselju Vrbovac, udaljena svega oko 2 km od centra Daruvara. Kuća je okružena uređenom zelenom okućnicom, vinogradima i voćnjacima. Idealna je za osobe željne opuštanja, obitelji s djecom i s kućnim ljubimcima.

U vrtu kuće nalazi se natkriveni prostor za druženje i pripremanje hrane na velikom kamenom roštilju, otvorena sjenovita terasa idealno je mjesto za blagovanje i odmor uz dobru knjigu.

Kuća ima dvije spavaće sobe: trokrevetnu s izlazom na balkon i pogledom na zelenilo i ružičnjak i dvokrevetnu s izlazom na vrt. Svaka soba ima svoju zasebnu opremljenu kupaonicu. Kupaonice su opremljene: velikom kadom ili tuš kabinom, bideom, WC-om i perilicom rublja.

Centralno mjesto kuće je veliki dnevni boravak s otok kuhinjom i blagovaonicom. Uz dnevni boravak nalazi se zasebni WC i ostava. Iz dnevnog boravka izlazi se na terasu gdje je najugodnije popiti prvu jutarnju kavu. Gostima su na raspolaganju dva TV-a ravnog ekrana, DVD, računalo i besplatan internet. Sjedeća garnitura u dnevnom boravku može se rasklopiti i poslužiti kao dodatna dva ležaja. Kuća ima centralno plinsko grijanje, kamin na drva i klimatizirani prostor.

U ovoj kući dobrodošla su djeca, ljubitelji životinja sa svojim kućnim ljubimcima i sve osobe željne opuštanja, prirode i mira. Boravak kućnih ljubimaca se ne naplaćuje.

Galerija slika:

 
 

Područje