Daruvarska Ekonomska i turistička škola osvojila međunarodnu nagradu za izvrsnost i kvalitetu

 
 
 

Na inicijativu i u suradnji s Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije, Ekonomska i turistička škola iz Daruvara na međunarodni natječaj kandidirala je projekt „Slatki suveniri“ te osvojila glavnu nagradu na turističkom sajmu „Alpe-Adria“ koji se održavao od 28. do 31. siječnja 2015. u Ljubljani.

Međunarodni stručni ocjenjivački sud na čelu s prof. dr. Janezom Bogatajem projekt „Slatki suveniri“ - inovativnu ponudu medenjaka i čokolade sa simbolima grada Daruvara, izabrao je najboljim u konkurenciji 18 kandidiranih projekata za izvrsnost i kvalitetu u turizmu u Alpe-Jadran regiji, na temu suvremene interpretacije kulturne baštine lokalnih i regionalnih jela.

Na svečanosti otvorenja Alpe-Adria sajma laureatima je nagradu dodijelio slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek u društvu gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, a čestitati im je došla i veleposlanica Republike Hrvatske u Sloveniji, Vesna Terzić.

Na dodjeli glavne nagrade „Alpe-Adria Jakob Award 2015“u Ljubljani bili su ravnateljica Ekonomske i turističke škole u Daruvaru, Dinka Ivanović s profesoricama i učenicama koje su sudjelovale u projektu, direktorica TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček-Fila te direktorica TZ Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković.


S poštovanjem i srdačnim pozdravima,
Jasna Vaniček-Fila
Direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije

Galerija slika: