BILOGORSKE KONJIČKE IGRE, BILOKLIK, BILO-FIŠ

 
 
 
BILOGORSKE KONJIČKE IGRE, BILOKLIK, BILO-FIŠ
 

Veliko Trojstvo, 27.kolovoza 2016.

27. kolovoza 2016.g. u Velikom Trojstvu Galopski klub „Troja“ organizira 5. konjičku manifestaciju pod imenom „Bilogorske konjičke igre“. Konjička manifestacija održava se od 2010.g. i prepoznata je po svojoj kvalitetnoj organizaciji, domaćinstvu i proširenju ponude za natjecatelje i posjetitelje. Manifestacija je dio lokalne specifičnosti, tradicije i običaja, ali i kotačić razvoja konjičkog turizma. „Bilogorske konjičke igre“ održavaju se na poligonu za treniranje konja koje je smješteno na ulasku u Veliko Trojstvo iz smjera Bjelovar. Cilj je kontinuirano razvijati konjički i ruralni turizam Općine Veliko Trojstvo na temeljima baštine, sporta, stvaralaštva, tolerancije i prijateljstva. 

Program:

  • Od 10:00 sati dolazak konjara, prijava i podjela zahvalnica
  • 13:00 sati otvorenje i predstavljanje manifestacija – „Bilogorske konjičke igre“, foto susret „BILOKLIK“ i natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša „BILO-FIŠ“
  • Mimohod konja po stazi
  • Posveta konja
  • 14:15 Nastup povijesne postrojbe Husara
  • 15:00 sati Natjecanje u jahanju spretnosti, konjičke igre, vožnja zapregama, amaterske utrke konja

 

Podjela nagrada pri završetku igara.

Dragi konjari, tijekom cjelokupne manifestacije fotografirat će Vas fotografi! J

Nakon završetka natjecanja, pričaonica i radionica za djecu „Bajka o konjima“
Kontakt osoba: Romana Kovačić (098/495-370); gktroja@gmail.com

 

Općina Veliko Trojstvo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Udruga Bilogorski turistički put organiziraju 2. bilogorski fotografski susret „BILOKLIK“ koji će se održati za vrijeme konjičke manifestacije. Cilj susreta je okupljanje fotografa svih profila zbog razmjene iskustva, znanja i vještina. Prvi susret održan je 19. rujna 2015.g. na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu. Radovi koji su nastali bili su izloženi za vrijeme održavanja DokuArta na selu u Društvenom domu u Velikom Trojstvu, manifestacije „Đurđeva“ u Velikom Trojstvu i u Narodnoj knjižnici Petar Preradović u Bjelovaru. Potporu fotografskom susretu pruža i TZ Bjelovar-Bilogora. Uz konje i njihove jahače i KUD Veliko Trojstvo sudjelovat će na foto susretu.

Po prvi put održat će se i natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša „BILO-FIŠ“.

Satnica natjecanja:

  • 9:30 – 10:30 sati dolazak natjecatelja, preuzimanje ribe, priprema
  • 11:00 sati početak natjecanja
  • 13:00 sati uzimanje uzoraka i ocjenjivanje
  • 14:00 sati objava rezultata, proglašenje pobjednika i podjela nagrada

 

Prijavnice i Pravilnik o natjecanju u kuhanju ribljeg paprikaša možete zatražiti na mail: nino.i.kovacic@gmail.com; Kontakt osoba za organizaciju natjecanja: Nino Kovačić (099/815-1808, 095/508-8502)

Radosno Vas očekujemo! Điha! J

Preuzmite dokument:

Bilogorske konjičke igre - Plakat   (1.08 MB)