12. BOJANI BOŽIĆ U BOJANI

 
 
 

Bojana, 1.prosinca 2018.- 6.siječnja 2019.

Bojani Božić u Bojani – Tradicijski Božić na selu, posebna je manifestacija, jedina ovog tipa u  Hrvatskoj koja se odvija bez struje, s 1000 svijeća.

Ova posebna blagdanska priča čeka vas u Bojani, gdje od 26. do 30. prosinca domaćini Galerije Matešin organiziraju već tradicionalnu proslavu Božića bez struje, uz romantično svjetlo svijeća, lampaša i otvorenog ognjišta. Za organizirane grupe posjetitelja galerija je otvorena od 1. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019.

Domaćin ovog čarobnog, iskonskog prikaza Božića je Galerija Matešin –  veliki prostor s trima galerijama i dvorištem te okućnicom s amfiteatrom. Sve je to izvorno ruku djelo akademskog slikara Franje Matešina, iznimno kreativnog i talentiranog umjetnika, koji gostima zajedno s obitelji nudi i eko proizvode svog OPG-a.

Najmlađe tako očekuju dječje jaslice, potraga za bombonima u slami, topli čaj i proizvodi OPG Matešin u grijanoj ostakljenoj terasi galerije,  s postavima likovnih radova kao i amfiteatar s malim povijesnim muzejom.

Sve navedeno začinjeno je tradicijskom božićnom rasvjetom – svijećama i lampašima, te otvorenim ognjištem.

Sve je tu – zabava i edukacija, s neodoljivim spojem tradicije i umjetnosti.

Više na: http://www.matesin.com/index.html

Galerija slika: