GIF - Garešnica Infinity festival

 
 
 
GIF - Garešnica Infinity festival
 

Garešnica, 16. lipnja 2023.

Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, uz pomoć Udruge SFERIA Garešnica, Grada Garešnice, Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica, Poduzetničkog centra, Osnovne škole, Dječjeg vrtića Maslačak te s članovima znanstvene udruge Profesor Baltazar, treću godinu za redom organizira GIF - Garešnica Infinity Festival.

Riječ je o jedinstvenom festivalu popularizacije znanosti i glazbe u Hrvatskoj, koji će se održati 16. lipnja 2023., a čiji je glavni cilj  promovirati znanost u najširem smislu kod djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, ali i svih ostalih zainteresiranih posjetitelja. Bit je kroz radionice i aktivnosti pokazati djeci da je znanost itekako zabavna te tako, na vrlo aktivan način, potaknuti njihovu znatiželju, maštovitost i kreativnost, razvijati njihove praktične vještine, istraživački duh, analitičko i kritičko mišljenje, socijalne i komunikacijske vještine te kognitivnu fleksibilnost kako bi im proširili vidike te ih što bolje pripremili za život.

Festival je dobio naziv Infinity, jer su i svemir i glazba beskonačni, a spojili su se upravo u Garešnici, rodnom gradu dvojice svjetski poznatih velikana. Prvi je Milojko Mike Vucelić, inženjer strojarstva i znanstvenik te jedna od glavnih osoba američkog svemirskog programa Apollo, bez kojeg Amerikanci ne bistigli na Mjesec. Drugi je pjevač zabavne glazbe Ivo Robić koji je bio pionir zabavne glazbe, neponovljivi interpret i doajen glazbenih festivala, glazbeni profesionalac u svakom smislu te riječi i prvi koji je ostvario veliku međunarodnu karijeru.

GIF je cjelodnevno događanje na kojem različite obrazovne institucije – od vrtića, osnovnih i srednjih škola do pojedinih fakulteta i instituta, udruge, javne ustanove te pojedinci realiziraju radionice uglavnom STE(A)M tematike, a s ciljem popularizacije kod djece i mladih.

Ove godine je najavljeno četrdesetak radionica, s većim brojem radionica vezanih uz glazbu, jer će se i na GIF-u na taj način obilježiti 100. obljetnica rođenja Ive Robića; sve će biti popraćeno ponudom Svemirskih koktela.

Više informacija na: https://www.facebook.com/profile.php?id=100069141094429