DOGAĐANJA U STUDENOM NA PODRUČJU TZ DARUVAR-PAPUK

 
 
 
DOGAĐANJA U STUDENOM NA PODRUČJU TZ DARUVAR-PAPUK
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR-PAPUK

DOGAĐANJA U STUDENOM

Dok se gradom širi miris pečenog kestenja i dok vjetar tka tepih toplih boja pod cipelama šetača...
Dobro nam došli i ove jeseni!

 

OBILJEŽAVANJE DANA MAĐARSKE KULTURE
Zajednica Mađara Daruvar tradicionalno u jesenskom periodu organizira večer kulture i zabave tijekom koje posjetiteljima predstavi svoj rad, postignuća, dio svog mađarskog kulturnog stvaralaštva kroz jezik, narodnu baštinu, folklor i jedinstvenu gastronomiju. U petak, 4. studenoga 2016. godine od 19 sati u Restoranu Terasa Daruvarskih toplica održat će se prigodan kulturno-umjetnički program na kojemu će nastupiti manjinska domaća i gostujuća društva. 

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

PROSLAVA MARTINJA NA TRGU I U RESTORANU TERASA
Jedan od vinogradarskih svetaca kroz godinu, sv. Martin, zapovjedni je blagdan vinara i vinogradara daruvarskog kraja. Blagdan svetog Martina ili u puku popularno zvano Martinje, pradavni je pučki običaj krštenja mladog vina.  Nakon što vinari „pokrste“ mlado vino u svojim podrumima u petak, 11. studenoga, drugoga dana, u subotu, 12. studenoga, na središnjem gradskom trgu bit će upriličena ceremonija krštenja mladog vina za sve daruvarčane i goste grada. Na štandovima će se nuditi vina članova Daruvarske vinogradarske zadruge i Daruvarske vinske ceste, domaći proizvodi poput sira, suhomesnatih proizvoda, meda i mednih prerađevina, likera, rukotvorina, a za okrepu priprema se vinogradarski doručak.

Za sve koji se ne stignu pridružiti veselom društvu na Trgu kralja Tomislava tijekom dana, Restoran Terasa Daruvarskih toplica, 12. studenoga organizira Martinjsku večer, zabavu uz prigodan meni, daruvarsko vino i ceremonijal krštenja mladog vina.

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr   i   www.daruvarske-toplice.hr/akcijske_ponude/martinje2016

 

IZLOŽBA SLIKA AKADEMSKIH SLIKARA
U Galeriji Grada Daruvara „Croatia Osiguranje“, J.Knytla 1, postavljena je izložba slika iz kolekcije Stjepana Pohižeka, djela troje akademskih slikara; Zdravka Pala, Daniele Pal Bučan i Jagora Bučana. Stjepan Pohižek je poznati kolekcionar i ljubitelj umjetnosti čija se zbirka sastoji pretežno od renomiranih kako hrvatskih tako i međunarodnih autora. Izložbu možete posjetiti subotom od 11,00-13,00 sati i nedjeljom od 17,00-19,00 sati do 17. studenoga.

VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr/izlozba-slika.aspx

 

IZLOŽBA „ŠUMA OKOM ŠUMARA“ PONOVNO U DARUVARU
S pogledom na djeliće šume kao i bajkovite krajobraze od koji zastaje dah, putujuća izložba Hrvatskog šumarskog društva Ogranka Bjelovar ”Šuma okom šumara” predstavlja se ponovno i ove godine u Daruvaru. Ova jedinstvena izložba fotografija, izložba djela šumara zaljubljenika u fotografiju, poznata je i priznata ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.  Svečano otvorenje amaterske izložbe u Daruvaru bit će upriličeno 18. studenoga u Gradskoj galeriji „Croatia osiguranje“, J.Knytla 1 s početkom u 19 sati.

USKORO VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr" target="_blank">www.daruvar.hr i http://www.visitdaruvar.hr

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PUČKOJ KNJIŽNICI
Centralna tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u RH, koji se obilježava s ciljem promicanja čitanja kao društvene vrijednosti i knjige kao kulturnog dobra, je „Čitam 100 na sat“. Promicanje i jačanje svijesti o važnosti knjige u vrijeme odrastanja, obrazovanja, bogaćenja kulturnog života kao i jačanja vrijednosti multikulturalnog društva, u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar tijekom mjeseca studenoga nastavlja se kroz ciklus radionica na mađarskom jeziku, besplatnom edukacijom češkog jezika za odrasle, nacionalnim kvizom poticanja čitanja, promocijom knjige Ivane Plechinger, edukativnim posjetama predškolaca, ponudom besplatnog učlanjenja i drugim aktivnostima.

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr/

 

DAN BRANITELJA OPĆINE SIRAČ
Povodom obilježavanja Dana branitelja općine Sirač i godišnjice osnivanja 4. čete 52. samostalnog bataljuna, u Hrvatskom domu u Siraču će 25. studenoga biti prikazana braniteljska glazbeno scenska predstava “Bitka za Vukovar – kako smo obranili Grad i Hrvatsku” autora Damira Plavšića i Damira Markuša. Tijekom predstave na gledatelja djeluju svjetlosni efekti, zvuci sirene, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici, lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca u čitanju tekstova koji prate sadržaj filma na video zidu. Nakon predstave bit će promovirane i knjige – “58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca, autora Damira Markuša-Kutine i “Ne plači, dobri moj anđele” Damira Plavšića.

U subotu, 26. studenoga bit će upriličeno postrojavanje 4. čete 52. samostalnog bataljuna, svečana misa i polaganje vijenaca poginulima u Parku branitelja.

USKORO VIŠE NA:  www.sirac.hr , www.visitdaruvar.hr

 

BJELINSKI SRIJEDOM
Tradicija muziciranja za sve ljubitelje klasične glazbe u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog se nastavlja. Posljednje srijede u mjesecu, 30. studenoga, učenici i profesori glazbene škole upriličit će koncert u prostoru škole s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr

Preuzmite dokument:

DOGAĐANJA U STUDENOM NA PODRUČJU TZ DARUVAR-PAPUK   (425.48 KB)