Izletište i vinotočje Vinia

 
 
 
 
 

Puričani 40
43 000 Bjelovar
Tel.: ++385 43 636 206
Mob.: ++385 91 4847 300
sasa.sapic@vinia.hr
www.agroturizam.vinia.hr

› Kasnobarokna katedrala sv. Terezije Avilske
Stolna barokna crkva Bjelovarsko-križevačke biskupije iz 1756. godine.
Glazbeni paviljon
Paviljon od bračkog kamena iz 1943., u središnjem parku - najveći kameni paviljon u Europi.
Četiri barokna kamena kipa u središnjem parku
Kip sv. Terezije Avilske iz 1777., kip sv. Jurja i sv. Jelene Križarice iz 1778. i kip sv. Ivana Nepomuka.
› Gradski muzej
Osnovan 1949., smješten u jednokatnici staroga gradskog poglavarstva sagrađenoj 1832. godine.
Zgrada vojne komande (Straža, 1756.)
Danas sjedište Gradske uprave.
Pravoslavna crkva sv. Trojice
Jednobrodna barokno-klasicistička građevina podignuta krajem 18. i u prvoj polovici 19. stoljeća.
Sinagoga (1913.)
Danas Dom kulture.
Zgrada čitaonice (1832.)

Zgrada Hrvatskog sokola (1912.)
Arhitekt Dionis Sunko.
› Spomen područje Barutana
Za poginule u obrani grada 29. rujna 1991.
Spomen područje Lug
Za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.
Spomen područje Borik
Za žrtve Drugog svjetskog rata
Zgrada Narodne knjižnice „Petar Preradović”

Zgrada gimnazije (1901.)

Crkva i franjevački samostan sv. Antuna Padovanskoga (1936.)
Od rujna 1980. godine crkva sv. Antuna Padovanskoga postaje župna crkva.
Crkva sv. Ane (1993.)
Župu sv. Ane osnovao je zagrebački kardinal Franjo Kuharić 29. svibnja 1980. godine.
Crkva sv. Andrije (1765.)
Na starom groblju.
Crkva sv. Leopolda Mandića u Markovcu

Drvored platana iz 1828.
Na Šetalištu dr. Ivše Lebovića.
Kapelica sv. Florijana (1756.)
Kraj gradske tržnice.
Fontana „Povratak panonskih kitova”

Međunarodni tjedan udaraljkaša (veljača)
Bjelovarski Međunarodni tjedan udaraljkaša ugošćuje najznačajnija imena svjetske udaraljkaške glazbe iz Hrvatske i svijeta. Uz pomoć vrhunskih umjetnika ritma, proniknite u samu srž glazbe – ritam.
Pčelarski sajam (veljača)
Održava se na Sajamskom prostoru Gudovac pored Bjelovara u organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o., Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.
Bjelovarski proljetni sajam (ožujak)
Održava se, također, na Sajamskom prostoru Gudovac pored Bjelovara, a jedna je od dvije najveće manifestacije Bjelovarskog sajma.
BOK fest (svibanj)
Bjelovarski odjeci Kazališta smotra je najznačajnijih kazališnih ostvarenja profesionalnih kazališnih kuća Hrvatske i njihovih gostiju iz zemlje i iz inozemstva. Uz kazališne predstave organiziraju se i večeri poezije, stand up komedija, humanitarno-sportske priredbe i drugo.
LOREKO (svibanj)
Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma uz koji se organizira i SKOK, sajam konja i opreme za konje, SPOREK, sajam sporta i rekreacije te VOVINA, izložba voćnih vina.
Lovrakovi dani kulture
Lovrakovi dani kulture je manifestacija posvećena uglavnom djeci pa tako Veliki Grđevac na nekoliko dana postaje mjestom okupljališta djece koja dobar dio vremena provode u Lovrakovom centru, koncipiranom prema crticama iz piščevih djela.
Terezijana (lipanj)
Terezijana je turistička, kulturna i zabavna priredba grada Bjelovara koja ima za cilj ”ispraviti” povijesnu nepravdu vezanu uz činjenicu da carica nikada nije bila u Bjelovaru pa upriličenim scenskim prikazom carica Marija Terezija dolazi u Bjelovar i, uglavnom na satiričan način, ostvaruje komunikaciju s pukom. Glazbena događanja temelje se na programskoj koncepciji zasnovanoj na retro i etno glazbenom izričaju, a odvijaju se u tri dana trajanja priredbe na više pozornica u središtu grada.
Proljeće u Velikom Trojstvu (lipanj)
Priredba je koncipirana na velikoj ponudi konjičkog sporta, od mogućnosti rekreativnog jahanja ili vožnje konjskim zapregama, do konjičkih natjecanja: galopskih utrka, utrka zaprega, utrka ponija, jahanja spretnosti, dresurnoga jahanja i drugo
Bjelovarski jesenski sajam
Najveća manifestacija na Sajamskom prostoru Gudovac kraj Bjelovara u organizaciji Bjelovarskog sajma, a prati ju jedna od najvećih stočarskih izložbi u Hrvatskoj.
Dani grada Bjelovara (rujan)
Svečanosti i obilje kulturnih i drugih manifestacija koje se odvijaju tjedan dana.
DOKUart (studeni)
DOKUart je međunarodna revija profesionalnih dokumentarnih filmova, koja prikazuje najbolje, intrigantne i umjetnički osmišljene dokumentarce regije i Europe.
Večer nacionalnih manjina
Tradicionalni koncert nacionalnih manjina, na kojem predstavljaju svoju glazbu, plesove i običaje.
Božićni gala koncert (prosinac)
Glazbeno-scenski doživljaj Božića iz Bjelovara u kojem sudjeluje oko dvjestotinjak glazbenika, od kojih je značajan broj inozemnih gospel i jazz pjevača, kao i domaće glazbene zvijezde dojmljivih vokalnih mogućnosti.
Bjelovarska nedjelja uz caricu

Vinarija i izletište VINIA se sastoji od vinarije u kojoj možete kušati vina iz naše proizvodnje, dva ugostiteljska objekta u kojima organiziramo sve vrste svečanih proslava, edukacijske dvorane namijenjene različitim seminarima te rođendaonice za one najmlađe.

U sklopu izletišta nalazi se igralište za djecu opremljeno prema najnovijim standardima, nudimo mogućnost jahanja te odbojku na pijesku.

Organiziramo:
• Proslave svih svečanosti (krizme, prve pričesti, krstitke...)
• Obiteljske ručkove
• Domjenke
• Organiziranje edukacija i različitih seminara
• Školske izlete ( za osnovnu i srednju školu )
• Terensku nastavu
• Vrtićke izlete
• Jahanje
• Rođendane

Sastavni dio izletišta Vinia je i objekt sa smještajnim kapacitetima u kojem se nalazi 5 dvokrevetnih soba kategorije 4 sunca (zvijezdice), koje su većinom opremljene masažnim kadama, LCD televizorima, minibarom, klima uređajima te imaju vlastitu terasu sa pogledom na pitome bilogorske pejzaže. 

Osim soba u ponudi imamo i apartman za 2-8 osoba kategorije 3 sunca koji se sastoji od dvije spavaće sobe, boravka sa vlastitom kuhinjom, kupaonice, natkrivene terase sa velikim drvenim stolom i roštiljem. Apartman je klimatiziran i opremljen TV-om. Pristup internetu u svim našim objektima je besplatan.

Restoran je uređen u tradicionalnom rustikalnom stilu i namijenjen je za obilježavanje najljepših obiteljskih trenutaka (manje svadbe, krstici, krizme, rođendani, godišnjice braka …) kao i za poslovne domjenke, poslovne ručkove te posjet različitih grupa izletnika i turista. Na jelovniku su najčešće jela sa roštilja i jela ispod peke.

Vinski podrum sastoji se od glavnog prostora u kojem su inox bačve zapremina od 40 do 9.000 litara. Drugi manji dio vinskog podruma je dio sa drvenim hrastovim barrique bačvama, arhiva i vinska banka sa sefovima za čuvanje vina. Strastveni sakupljači vina mogu iznajmiti sef i u njemu čuvati svoja vina u podrumskim uvjetima.

Sastavni dio vinskog podruma je i mala trgovina s vinima gdje se sva vina mogu kupiti u buteljama, neka u bocama od litre i kao otvorena roba – rinfuza.


Kamp Vinia

U sklopu izletišta Vinia nalazi se i novi mini kamp u seoskom domaćinstvu, "Kamp Vinia".
Kamp se sastoji od 4 parcele za kampere i kamp prikolice od kojih je svaka po 75 m2, te kamp mjesto predviđeno za ljubitelje odmora u šatorima na koje se može postaviti 15 do 20 šatora.

Radno vrijeme:
Pon – pet 12.00 – 22.00
Sub 9.00 – 23.00
Ned 9.00 – 22.00

Galerija slika:

 
 

Područje