Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama

 
 
 
Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama
 

DARUVARSKE TOPLICE
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju

Tel.: 043/623-702, 623-623
E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr
www.daruvarske-toplice.hr

Brinuti o sebi u prvom redu znači čuvati zdravlje, a Daruvarske toplice mogu Vam u tome pomoći. Uz prirodne ljekovite činitelje i suvremene terapijske procedure postići ćete željene rezultate liječenja.

Uz pomoć prirodnih ljekovitih faktora (termomineralna voda i mineralno ljekovito blato-fango) i fizikalnih postupaka, uspješno se provodi liječenje kroničnih upala ženskih organa, primarnog i sekundarnog steriliteta, postoperativnih infiltrata nakon ginekoloških operacija, hormonalnih poremećaja, disfunkcije ovarija, a dobri rezultati postižu se u liječenju stress incontinentie. Ljekovitost termalne vode i mineralnog blata u liječenju ginekoloških oboljenja očituje se u smanjenju upalnih otoka, uspostavljanju pravilne hormonalne funkcije, poboljšanju prohodnosti jajovoda, te boljoj funkciji jajnika i maternice. Nepravilne, bolne ili preobilne menstruacije kojima je uzrok hormonalni poremećaj u smislu disfunkcije ovarija, također vrlo dobro reagiraju na ovaj vid liječenja, te rezultira prestankom bolova i redovitosti mjesečnice.

Iz dugogodišnjeg iskustva, najbolje rezultate u liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama imale su pacijentice kod kojih je zbog kronične upale adneksa bilo nemoguće začeće, zatim one nakon mikrokirurških zahvata na tubama te one sa neredovitim menstruacijskim ciklusom ili hormonalnim poremećajem.

Balneoterapija ima kompleksan učinak. Postoji fizikalno i kemijsko djelovanje vode i fanga. Fizikalno djelovanje kupelji u termalnoj vodi ima termički učinak, dok se kemijsko djelovanje sastoji u djelovanju iona minerala na način da dolazi do hiperemije, smanjenja upale te poboljšanja funkcije jajovoda. Fango ima također dvojako djelovanje. Ima isti termički učinak kao i kupelji. Termoregulacija je tijesno povezana s tjelesnim funkcijama njegova krvotoka, disanjem, djelovanjem kore nadbubrežne žlijezde, razinom staničnog metabolizma itd. Kemijski učinak fanga sastoji se u resorpciji tvari koje djeluju na hipofizu, a posredno pozitivno i na ostale žlijezde sa unutarnjim izlučivanjem. Što se tiče utjecaja fanga na kronična upalna žarišta –  djelovanje je analgetsko, protuupalno i antidematozno.

Osim zdravstvenog programa pomoći u liječenju neplodnosti, Daruvarske toplice uz primjenu termalne vode i mineralnog blata ( fango), provode i zdravstveno- rehabilitacijske programe liječenja lokomotornog sustava, wellness- spa programe te sportsko-rekreacijske programe.

Preuzmite dokument:

Plakat - Radost života   (10.93 MB)