Foto safari i promatranje ptica

 
 
 

Atraktivnost prirodnog prostora Bjelovarsko-bilogorske županije, posebice područja šumskih površina kojima koncesijski dobrim dijelom upravljaju ovdašnje lovačke udruge, pruža izvanrednu mogućnost za foto-safari i promatranje životinjskog svijeta.

Šumoviti obronci Bilogore, Moslavačke gore i Papuka promreženih dolinama, vodotocima i ribnjacima, meka su izletničkog turizma i turizma specijalnih interesa tijekom cijele godine.

Info edukativni pult Blatnica - Poučna staza Lokvanjić 
Na ribnjacima Blatnica uz rijeku Česmu, uvrštenima u ekološku mrežu Natoura 2000, krije se 101 vrsta ptica. Tu je čak i bukoč, regionalno izumrla gnjezdarica. Uz malo sreće i strpljenja, moguće je ugledati i crvenog i žutog mukača, kao i vidre. Oko ribnjaka je uređena Poučna staza Lokvarić u duljini gotovo tri kilometra, s deset punktova na kojima su postavljene informativne table s raznim zanimljivim podacima i slikama. Stara upravna zgrada Ribnjaka prenamijenjena je u edukativno-izložbeni prostor s konferencijskom dvoranom te idealna za organizirane posjete. 


Cjelogodišnja sezona
Čarobne prirodne ljepote bilogorskih lovišta moguće je upoznati i bez oružja. Lovački užitak "odstrjela" moguć je i foto-objektivom, što je svakako poseban turistički užitak. Bogata lovišta Bjelovarsko-bilogorske i drugih županija kontinentalne Hrvatske, smještajni i ugostiteljski kapaciteti te uređena lovačka infrastruktura u skladu s visokim standardima omogućit će vas vrhunski lovački užitak tijekom čitave godine. Tu su uređene zaklonice, pokretne čeke, visoke otvorene i zatvorene čeke, neke s mogućnošću zagrijavanja.


Vrhunski tim kroji programe po vašoj želji
Programe po vašoj želji priprema tim iskusnih lovaca i lovnih stručnjaka koji razumiju vašu lovačku strast, želje i ukuse. Uz sigurnu i stručnu pratnju naših lovnih voditelja pružamo kompletnu uslugu, uspješan foto-lov i nezaboravne doživljaje u skladu s lovačkom tradicijom europskog kulturnog kruga.

Galerija slika: