ZELENA BLAGA BILOGORE

 
 
 

Mala Dapčevica, 14.- 15. travnja 2018.

Zelena blaga Bilogore: izlet koji se ne propušta

Provjerite zbog čega je Vila Bilogore nezaobilazno odredište i ovoga travnja?

Pripremite se za vikend iznenađenja! Imanje Vila Bilogore u Maloj Dapčevici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 14. i 15. travnja organizira manifestaciju Zelena blaga Bilogore, koja će i ove godine privući ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

Let balonom iznad Bilogore, turnir u brdskom nogometu, radionica čokolade,  jahanje… samo su neki od noviteta bogatog programa na imanju daleko od gradske vreve i stresa. Savršen način da se družite, provedete prekrasna dva dana s obitelji i napunite baterije uz mirise i okuse roštilja na otvorenom.

Upoznajte jednu od najzelenijih hrvatskih županija, okušajte se u streličarstvu, ne propustite jahanje uz pratnju certificiranih vodiča, istražite „Vilinski put“ i saznajte sve o bilogorskim mitološkim bićima, uživajte u prirodi dok se vaša djeca zabavljaju na likovnim i sportskim radionicama.

„I ove godine organiziramo sada već tradicionalnu biciklijadu na kojoj očekujemo više od dvije stotine biciklista s područja Bjelovara, Virovitice, Daruvara, Garešnice i Pakraca. Manifestaciju Zelena blaga Bilogore prvi puta smo organizirali prošle godine u suradnji s TZ Bjelovarsko-bilogorske županije i Nippy Adventures, portala za promociju cikloturizma s idejom da to postane tradicionalni ciklo-gastro događaj. Ove godine su nam se u suradnji pridružile Bjelovarsko-bilogorska županija i Virovitičko-podravska županija. Naše imanje, smješteno u šumi dva kilometra od glavne Ceste Grubišno Polje – Virovitica, oaza je za ljubitelje prirode, zdrave hrane i aktivnog odmora, a upravo takav životni stil želimo promicati ovom manifestacijom“, ističe Branka Rekić. Njezina obitelj prije dvije godine obiteljsko imanje pretvorila je u atraktivan turistički objekt u čijem je središtu prekrasna kuća u kojoj je živjelo pet generacija Rekićevih.

Pravi mali sajam

Vrijedni domaćini imanja Vila Bilogora pobrinuli su se da nitko ne ostane gladan i žedan, pa će se tako za sve sudionike turnira u brdskom nogometu i za sudionike biciklijade osigurati bogati bilogorski doručak i ručak. Ni ostali posjetitelji neće ostati zakinuti za gastronomske užitke bilogorskog kraja jer će se na obiteljskom imanju Vila Bilogora predstaviti lokalni proizvođači. Bit će tu Sirana Biogal s dvadesetak vrsta kravljih, kozjih i ovčjih sireva, BioEko trgovina s prirodnim i zdravim proizvodim, Čokoladarnica Chade s ponudom raznih vrsta čokolada, rakija, maslinovog i bućinog ulja.

OPG Draženka Kešić predstaviti će se  s proizvodima od voća i povrća – čajevima, octom, sokovima, džemovima i pekmezima, OPG Vončina s džemovima od naranče i đumbira te raznih vrsta pekmeza, a OPG Balja s raznim vrstama meda.

OPG Gorza ponudit će malinovo vino koje se izvrsno sljubljuje s desertima, a posebice prija uz jela od divljači. Razne proizvode od butternut tikve, džemove i sokove predstavit će OPG Bačak. Da ne ostane sve na hrani i piću pobrinut će se Nevenka Bergovac iz Grubišnog Polja koja izrađuje rukotvorine s tradicijskim detaljima, primjerice ručno izvezene torbice i ukrasne kutijice.

Preuzmite dokument:

Zelena blaga bilogore - Program   (13.37 KB)
Zelena blaga bilogore - Prijave za aktivnosti   (17.38 KB)
 

Galerija slika: