ŽDRAL TRAIL 2018.

 
 
 

Daruvar, 6. listopada 2018.

Klub Skok Daruvar poziva na treće izdanje utrke “Ždrail trail 2018“ koja će se održati u subotu, 06.10.2018. u gradu Daruvaru.

Kao i prethodne dvije godine, trail se sastoji od dvije zasebne utrke, tj. staze:

Veliki žDrAl  (duža staza), ove će godine iznositi 27 km s 900m visinske razlike i Mali žDrAl (kraća staza), koja je godine dugačka 17 km s visinskom razlikom od 650m.

Koncept utrke je i dalje „trail“ što znači da će sve staze biti u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima. Obje utrke, Veliki žDrAl i Mali žDrAl, ujedno su i zadnje utrke KontinenTrail lige (8. kolo) i istovremeno su 6. kolo (od njih 8) Slavonsko - Baranjske trail lige zbog čega se i ove godine očekuje veliki broj sudionika, ali i pravi natjecateljski duh tijekom utrka.

Novost je ta da se „Ždral trail 2018“ održava u gradu Daruvaru ( ne kod planinarskog doma Petrov vrh kao prijašnjih godina) gdje će biti start i cilj utrka.

Trkačke staze su na prirodnim terenima u samome Daruvaru, okolici i obroncima zapadnog dijela Papuka tako da će svi sudionici moći upoznati prirodne ljepote i blagodati ovoga kraja.

Za razliku od prethodnih godina, ove se godine organizira i utrka Urban Trekk Challenge koja će se odvijati u samom gradu. U ovoj utrci potrebno je obići zadane kontrolne točke prema priloženoj karti. Staza tj. ruta utrke nije zadana, ali su zadana odredišta, tako da učesnici sami prema karti biraju, po njima, najbolji i najkraći put do zadane točke/odredišta. Na toj utrci nastupaju dvočlane ekipe, sačinjene od jedne maloljetne osobe i njene starije pratnje ili od dvije punoljetne osobe u zasebnoj kategoriji.

Osim sportskog dijela, za sve posjetitelje, tradicionalno će biti organiziran „After party“ uz živu muziku, ponudu hrane i pića, ali i posebnih vrsta piva spravljanih upravo za ovu prigodu.

Ove godine, na „Ždral trailu 2018“ očekuje vas niz iznenađenja i novosti u odnosu na lanjske godine što ove utrke čini dinamičnijima i zanimljivijima, kako za natjecatelje u sportskom dijelu tako i za posjetitelje u onom zabavnom i društvenom sadržaju. Spravljat će se zdravi napitci od svježeg voća i povrća (tzv. smoothie).

Za više informacija i novosti o događaju „Ždral trail 2018“ pratite:

- facebook stranicu utrke Ždral trail:
https://web.facebook.com/Zdraltrail/?fb_dtsg_ag=AdxN5ABRe9xX6PafFtW82NRvNBPhCKRv3r7ZifQ1P5G8sQ%3AAdww2GZvlGGxuK5mpe-E3mz8bksSFKRBz3wj5IcB1tRRcw

- facebook stranicu Kluba SKOK Daruvar:
https://web.facebook.com/KlubskokDaruvar/?fb_dtsg_ag=AdxN5ABRe9xX6PafFtW82NRvNBPhCKRv3r7ZifQ1P5G8sQ%3AAdww2GZvlGGxuK5mpe-E3mz8bksSFKRBz3wj5IcB1tRRcw

Prijave na utrke su otvorene do 6. listopada 2018. godine, a prijaviti se možete putem Internet stranice stotinka.hr na linku https://www.stotinka.hr/hrv?month_year=102018

Galerija slika: