VINODAR- NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

 
 
 

Daruvar, 5. - 12. lipnja 2016. 

Nastavlja se višestoljetna vinska priča u gradu Daruvaru, dobro došli na Vinodar – najzabavniji festival vina koji se održava od 5.-12. lipnja 2016. godine u Daruvaru.

Suncem okupani obronci Papuka pružaju idealne uvjete za uzgoj vinove loze, stoga ni ne čudi činjenica da je daruvarski kraj tisućljećima poznat po vrsnim sortama vinove loze i dobrim vinima.

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada i njegovih vinara i vinogradara koja ukupno traje tjedan dana. Prvi dio tjedna se sastoji od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina kao i usklađivanja sa zakonodavstvom EU. U posljednja tri dana manifestacije (petak, subota i nedjelja) gradski trg se pretvara u središte događanja koje posjetiteljima nudi bogatu gastronomsku ponudu, domaći sir, med, medne prerađevine, slavonski pršut, kulen, kao i bogatu ponudu vina domaćih vinara, rakija i raznih likera. Prikazuju se tradicionalni obrti, suveniri i rukotvorine. Subota je rezervirana za pjesmu i ples gostujućih i domaćih folklornih društava koji nastupaju na gradskom trgu i u Lječilišnom perivoju Julijevom parku. Uz brojne domaće i gostujuće izlagače na trgu, doživljaj upotpunjuje i cjelodnevna glazba tamburaša, ponuda šarana na rašljama, a neizostavna atrakcija svake godine je noćno pečenje vola na ražnju. Večernji sati su rezervirani za koncerte poznatih hrvatskih glazbenika, a ugostiteljski objekti rade 24 h. Za najmlađe posjetitelje razonoda je osigurana u zabavnom parku.

Tijekom održavanja najzabavnijeg festivala vina upoznajte daruvarski kraj kroz vrhunsko vino, domaće gastro delicije, bogat zabavni i kulturno-umjetnički program, a u kušaonici u Dvorcu Janković probajte vina koja su osvojila zlato ili srebro na ovogodišnjem ocjenjivanju vina.

Također, budite dio raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, okruglih stolova te upoznajte tajne uzgoja vinove loze, proizvodnje i čuvanja vina.

Za one koji žele još više doživjeti ljubaznost domaćina, ukrcajte se s nama na VINODAR EXPRESS, vinski vlak koji kreće iz Zagreba 11.6.2016. u 08,00h, a povratak je planiran u 20,00h iz Daruvara, dok je cijena simboličnih 20,00 kuna.

Dođite, zabavite se i uživajte u vrhunskoj kapljici, slasnim domaćim i češkim specijalitetima te u neizostavnoj gastronomskoj atrakciji, pečenom volu na ražnju.

Preuzmite dokument:

Plakat - Vinodar 2016   (2.72 MB)
Program - Vinodar 2016   (515.79 KB)
 

Galerija slika: