Rekordan broj harmonikaša već šestu godinu za redom u Daruvaru

 
 
 
Rekordan broj harmonikaša već šestu godinu za redom u Daruvaru
 
22.- .23. svibnja 2015.Već šestu godinu za redom u Daruvaru se održava državno natjecanje za harmonikaše koje organizira udruga Harmonikaški Centar. Natjecanje raste iz godine u godinu po broju natjecatelja, pa je tako ove godine prijavljeno rekordnih 102 natjecatelja koje za ovu priliku sprema 51 mentor iz 32 ustanove iz cijele Hrvatske (Makarske, Pule, Poreča, Vukovara, Zagreba, Varaždina, Delnica, Slavonskog Broda, Bjelovara i dr.).
6. harmonikaško natjecanje u Daruvaru
Natjecanje će se održavati 22. i 23.05.2015. godine u prostorijama hotela Termal i Crkve Presvetog Trojstva u Daruvaru. Natjecatelji su raspoređeni po solističkim kategorijama od najmlađe, Petar Pan kategorije u kojoj su početnici do najstarije, F kategorije u kojoj su studenti Muzičke akademije u Puli.

Ocjenjivački sud čine priznati i međunarodno poznati solisti i pedagozi, koji se bave i dirigentskim radom, organizacijom sličnih manifestacija te veliki entuzijasti ovog instrumenta.

Prvu večer, u 20.00 sati, u Crkvi Presvetog Trojstva, održat će se Koncert otvorenja natjecanja na kojem nastupaju naša dva ponajbolja te iznimno nadarena mlada harmonikaša, Nikola Hrupek iz Varaždina te Martin Kutnar iz Zagreba.

Na Završnom koncertu natjecanja nastupit će najbolje ocijenjeni natjecatelji.

Ovo natjecanje je postala odlična prilika u kojoj mladi glazbenici pokazuju svoj talent, međusobno se druže i upoznaju, mentori izmjenjuju svoja iskustva, hrvatski skladatelji se potiču da pišu nova djela za ovaj instrument, a nagrade ih motiviraju na daljnji uspješan rad.

Za sve detaljnije informacije, posjetite: http://pubweb.carnet.hr/harmonikaski-centar/.