PROLJETNI OŽUJAK U DARUVARU

 
 
 
PROLJETNI OŽUJAK U DARUVARU
 

Ožujak tradicionalno posvećujemo ženama, kulturno-zabavnim priredbama u njihovu čast, slavimo dolazak proljeća glazbom, kazališnim amaterizmom, promoviranjem novih štiva i  novim spoznajama o životu u svemiru.

„VEČER FANTAZIJA“ I „BJELINSKI SRIJEDOM“

-7. ožujka u 19 sati Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar ugošćuje mladog pulskog pijanistu Sandra Vešligaja čiji su koncerti pravi spektakl za uši, oči i dušu, jer godine obrazovanja s izvrsnim mentorima posebno su razvile njegovu glazbenu odnjegovanost, te scenski nastup, koji je iz koncerta u koncerta sve bolji. Ulaz besplatan.

-29. ožujka u 18,30 sati „Bjelinski srijedom“, tradicionalan koncert učenika i profesora svake posljednje srijede u mjesecu. Koncerti se odvijaju u prostoru škole, a ulaz je besplatan.

VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr
 

ŽENAMA ZA NJIHOV DAN

Savez Čeha i Klub likovnih stvaralaca pozivaju vas na otvorenje izložbe Marije Herout, umjetnice čija djela nastaju manje poznatom tehnikom, slaganjem komadića slame na crnu tkaninu. Otvorenje izložbe slika od slame pod nazivnom „Ženama za njihov dan“ bit će upriličeno 7. ožujka u 18 sati u Češkoj galeriji u Daruvaru na Trgu kralja Tomislava 7.  
 

ŽENIJALNI  DAN U DARUVARSKOM KINU

I ove će se godine u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održati 'Ženijalni dani', filmska fešta,  povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Treći po redu  'Ženijalni dan' obilježava  se u Daruvaru točno 8. ožujka prikazivanjem suvremenog francuskog filma „Sve što dolazi“ od 20 sati, mlade francuske redateljice Mie Hansen-Løve za koji je ovjenčana Srebrnim medvjedom za najbolju režiju, a brojni kritičari uvrstili su film među najbolja ostvarenja u 2016. godini. 

VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr
 

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Međunarodni dan žena je dan za prisjećanje na sve žene koje su sudjelovale u ženskim pokretima diljem svijeta, dan je to pobune, prkosa i ustrajnosti u ostvarivanju ženskih prava. U spomen i na čast svim ženama koje su dale svoj obol u ostvarivanju ženskih prava Restoran Terasa i Taverna Daruvarskih toplica kao i Restoran Srce u Kolodvorskoj ulici, organiziraju proslavu Dana žena u subotu, 11. ožujka 2016. godine u večernjim satima.

VIŠE NA: www.daruvarske-toplice.hr
 

U PUČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI

-09.03.2017., 18 h – predavanje Očaravajući svijet gljiva, autora istoimene knjige, Matije Josipovića iz Novske

-11.03.2017., 10 h – dječja kreativna radionica s voditeljicom Danijelom Marić

-25.03.2017., 10 h – Knjižnica na otvorenom, zabavni program u suradnji sa Suvenirom Arbor Vitae d.o.o. iz Sirača

-31.03.2017., 19 h – Noć s Andersenom, akcija čitanja, igranja i noćenja djece u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr
 

REVIZOR NIKOLAJA VASILJEVIČA GOGOLJA

11. ožujka Kazališna skupina Češke besede Ljudevit Selo postavila je komediju Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režiji Drahuške De Bona koja će biti premijerno prikazana u Češkom domu u Ljudevit Selu 11. ožujka u 19 sati.

24. i 25.03.- U češkom domu u Ljudevit Selu održat će se Smotra amaterskog manjinskog kazališta na koju je svoje sudjelovanje prijavilo 14 kazališnih skupina Čeških beseda s područja cijele Hrvatske. Smotra je otvorena za sve posjetitelje, a najbolja manjinska kazališna predstava, izabrana od strane selektora, nastupit će na Festivalu amaterskih kazališta u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
 

DJEČJI FESTIVAL „USUSRET PROLJEĆU“

U organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, 15. ožujka s početkom u 19:00 sati u Kino dvorani „30.svibnja“ održat će se Dječji festival „Ususret proljeću“. Dječjim festivalom bit će prikazano isključivo dječje stvaralaštvo,  rezultat zajedničke suradnje i  višemjesečnog rada učenika daruvarskih škola.  USKORO VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr i www.visitdaruvar.hr
 

PROMOCIJA KNJIGE NA DAN JEDNOTE

Povodom Dana Novinsko izdavačke ustanove Jednota održat će se promocija monografije Jednota autora Karla Blahe s redakcijskim krugom - od početka češkog tiska u Republici Hrvatskoj do 2015. godine, opsežne monografije o radu institucije, jedinstveni zapis o aktivnostima osoba koje su radile od osnutka NIU Jednota do danas. Promocija će biti održana 16. ožujka u prostorijama Saveza Čeha i NIU „Jednote“, Trg kralja Tomislava 7 u Daruvaru s početkom u 18 sati.
 

10 DANA ASTRONOMIJE U DARUVARU

Osmu godinu za redom Astronomsko društvo Kumova slama Daruvar organizira jedinstvenu manifestaciju koja će se ove godine održavati od 31. ožujka do 09. travnja na temu Život je u svemiru.
Svakodnevno će se održavati radionice za sve uzraste, od astronomskog vrtića, Inspiring Science Education radionica, promatranja dnevnog i noćnog neba teleskopima, predavanja poznatih znanstvenika i astronoma kao što su : Anto Radonić, Korado Korlević, Ivica Puljak, Marija Heffer, Sandrino Požežanac, Tanja Devčić, Nenad Raos, Davorka Radovčić i drugih. Predavanja će se održavati u Hrvatskom domu i u Kino dvorani „30.svibnja“.  Navratite i uvjerite se sami zašto je Daruvar u to vrijeme središte svemira!   VIŠE NA: www.kumova-slama.hrwww.visitdaruvar.hr

Preuzmite dokument:

PROLJETNI OŽUJAK U DARUVARU   (213.23 KB)