Međunarodni Airsoft susret

 
 
 

Paulovac, Veliko Trojstvo, 20.11.2016.

Organizatori: Airsoft klub Scorpions

Vrijeme radnje: alternativna postapokalipitčna današnjica
Mjesto radnje: Chernobyl
Broj sudionika: 250 iz Hrvatske, Slovenije i BiH
 

Tematska fiktivna priča susreta:
Strane: čuvari nuklearke (tematski, komplet uniforma), pljačkaši (tematski, isključivo civilna odjeća i taktički prsluci, postapokalitična), seljani (tematski, civilna odjeća, postapokaliptična, određuje organizator) i x-strana (određuje organizator)

28.4.1986. dogodila se eksplozija koja je uništila tri od četiri reaktora u »Memorijalnoj elektrani Vladimir Iljič Lenjin« odnosno takozvanoj černobilskoj nuklearnoj elektrani. Plan obrane i evakucije nuklearne elektrane otišao je u potpuno krivom smjeru te je većina naseljenih okolnih mjesta postala jedna velika kontaminirana zona, a kako se u tom trenutku nije snašla ni kompletna politička elita u svijetu, razmjeri ove katastofe poprimili su globalne razmjere.
Pljačke, palež i anarhija vladali su tridesetak godina po cijelom svijetu, dok je okolica nuklearke netaknuta i pojavljuju se čudne anomalije.
2016. vlast u SAD-u preuzima general Jon Snowlike te se ponovo počinje vraćati red po čitavom svijetu. Uspostavljen je vojni režim i novooformljena vojska poslana je u nuklearke diljem svijeta, pa tako i u Chernobyl. Iako je područje oko Chernobyla bilo kontaminirano i velika masovna grobnica za okolne stanovnike gradova i sela na tom području su ostali živjeti oni na koje radijacija nije imala nikakvog utjecaja (!?).
Osim lutajućih seljaka, novopridošle vojske i cudnih anomalija pojavili su se i pljačkasi, pod vodstvom samoprozvanog generala Vladimira Timura, u potrazi za radioaktivnim materijalom, za izradu bombe s kojom bi ubili generala Snowlikea i ponovo uveli anarhiju.


Hodogram, nedjelja 20.11.2016.
7:30 - 8:45 - okupljanje i opremanje sudionika u Paulovcu
9:00 - početak susreta
19:00 - završetak susreta

 
O Airsoft klubu Scorpions
Airsoft klub Scorpion jedan je od najaktivnijih klubova/udruga na području Republike Hrvatske te su aktivni članovi Hrvatskog airsoft saveza. Kao Udruga upisani su u Registar udruga u siječnju 2014., a članovi Hrvatskog airsoft saveza postaju početkom siječnja 2015. Sjedište je u Velikoj Trnavi, a na korištenju, uz dogovor s Lovačkim društvom iz Velikih Zdenaca i Šumarijom iz Grubišnog Polja, imaju dvije šume kod Velike Trnave te privatno zemljište u mjestu Paulovac kod Velikog Trojstva. Do sada su organizirali niz uspješnih susreta na navedenim terenima te konstantno promoviraju airsoft kao hobi/sport na raznim javnim događanjima na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Sporeko u Gudovcu, Dani krumpira u Hercegovcu, Gariglazbijada, prezentacije učenicima Komercijalno-trgovačke škole u Bjelovaru povodom Dana škole,…). Od 17.ožujka 2016. upisani su u Registar sportskih djelatnosti te su tim činom jedini klub u Hrvatskoj koji je službeno uveden kao sportska momčad.

Galerija slika: