GIF - Garešnica Infinity Festival

 
 
 
GIF - Garešnica Infinity Festival
 

GIF – Garešnica Infinity Festival, petak 10.lipnja 2022.

Turistička zajednica Sjeverna Moslavina u suradnji s udrugom Profesor Baltazar,  drugu godinu za redom, na rođendan hrvatsko-američkog inženjera strojarstva Milojka Mikea Vucelića (rođen 11. lipnja 1930. godine u Garešnici), u njegovom rodnom gradu organizira Garešnica Infinity Festival. Riječ je o jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, a kojem je cilj popularizacija znanosti i učenje uz zabavne sadržaje koji se nude na tom festivalu. Mike Vucelić bio je znanstvenik NASA-e, rukovoditelj projekta i jedan od direktora američkog svemirskog programa Apollo kojem je bio cilj osvajanje Mjeseca.

Uz Vucelića ovim se festivalom promovira još jedan svjetski poznati Gareščanin - pjevač Ivo Robić koji se u Garešnici rodio 28. siječnja 1923. godine. On je bio prvi pjevač zabavne glazbe s ovih prostora koji je napravio veliku međunarodnu karijeru, a njegova ploča Morgen prodana je u više od milijun primjeraka što je uspjeh kojeg još nije nadmašio ni jedan hrvatski glazbenik. Temeljna je ideja bila spojiti dva velikana rođena u Garešnici, znanstvenika Mikea Vucelića i pjevača Ivu Robića. Festival je dobio naziv Infinity, jer su i svemir i glazba – beskonačni.

Garešnica Infinity Festival projekt je popularizacije znanosti i glazbe čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu kod djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, ali i svih ostalih zainteresiranih posjetitelja. Bit je kroz radionice i aktivnosti pokazati djeci da je znanost itekako zabavna te tako, na vrlo aktivan način, potaknuti njihovu znatiželju, maštovitost i kreativnost, razvijati njihove praktične vještine, istraživački duh, analitičko i kritičko mišljenje, socijalne i komunikacijske vještine te kognitivnu fleksibilnost kako bi im proširili vidike te ih što bolje pripremili za život.

GIF je cjelodnevno događanje koje se sastoji od 30ak radionica

Petak, 10. lipnja 2022.

Gradska tržnica Garešnica

 

Program:

10.00 – 18.00 – STE(A)M radionice za djecu

17.00 – 19.00 – OLD TIMER izložba – OTK Kurbla Garešnica

                          - CODE dance – Garešničke mažoretkinje

                          - Igre za djecu

19.00 – STEM SHOW

od 21.00 - Koncert – SWINGERSI - tribute to Ivo Robić, gosti Ivan Jelić i

                       Suzana Balen

                       -  ples pod zvijezdama

Radujemo se Vašem dolasku te druženju i zabavi uz znanost i glazbu!