DOGAĐANJA U SRPNJU U DARUVARU

 
 
 
DOGAĐANJA U SRPNJU U DARUVARU
 

RENT A BIKE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI DARUVAR-PAPUK

Ljepšim vremenskim prilikama započela je sezona iznajmljivanja bicikala u Turističkom uredu na Trgu kralja Tomislava 12 u Daruvaru. Iznajmljivanje bicikala turistima i gostima grada vrši se u radno vrijeme Turističkog ureda uz predočenje identifikacijske isprave i obaveznog ispunjavanja Izjave o korištenju.

VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/rent-a-bike.aspx

 

Od 01. do 07.07. TJEDAN ČEŠKE KULTURE

Češka beseda Daruvar poziva vas na Dane češke kulture koji će biti obilježeni projekcijama čeških filmova, svečanim otvorenjem izložbe vezenih kuharica uz prigodan kulturno-umjetnički program te tradicionalnim Staročeškim sajmom. Staročeški sajam raznih rukotvorina i umjetnina, pečenih bramboraka i Staročeškog piva je u nedjelju, 7. srpnja, na prostoru Dvorskog perivoja. Za vrijeme odvijanja sajma moći će se posjetiti i Dvorac grofa Jankovića uz stručno vodstvo, a u večernjim satima na pozornici ispred dvorca je folklorni program u kojemu sudjeluju Češke besede iz raznih krajeva Hrvatske.

VIŠE NA: https://www.facebook.com/%C4%8Cesk%C3%A1-beseda-Daruvar-243671579109816/

 

Od 01.07. do 31.08. BUDI IN – BUDI U KNJIŽNICI

I ovoga ljeta Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar pripremila vam je mnoštvo zanimljivosti na dječjem, studijskom odjelu, odjelu za odrasle i u središnjoj knjižnici za češku manjinu Republike Hrvatske. Pronađite nešto za sebe, uživajte u ljetu uz zanimljive knjige, DVD-e, turnire i ostale sadržaje koji možete pronaći na https://knjiznica-daruvar.hr/.

 

05.07. i 06.07.  U.D.K. (U Daruvarskoj Knjižnici) FESTIVAL

U.D.K. festival baziran je na pisanoj i usmenoj riječi. Naglasak se stavlja na promociju djela recentnih književnih autora, kazališne adaptacije književnih djela, radionice kreativnog pisanja i pripovijedanja te promociju same Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar kao nositelja kulturnog života u gradu Daruvaru. Također, knjižnica želi dodatno potaknuti roditelje i djecu na čitanje od najranije dobi te im pomoći u razvijanju navika posjećivanja kulturnih manifestacija, razvoju kritičkog mišljenja te jačanju svijesti o potrebi očuvanja kulturne baštine i tradicije. Cijeli program festivala možete pronaći na: http://www.visitdaruvar.hr/udk-festival-2.aspx , http://knjiznica-daruvar.hr/default.asp?sid=2&n=1

 

05.07. i 06.07. à TWO DAYS - ROCKABILLY PLAYS

Izvucite staru odjeću iz ormara, posudite od dede i bake, upalite stari auto i dođite 5. i 6. srpnja na Trg kralja Tomislava u Daruvar na Rockabilly festival. Naučite rockabilly ples uz profesionalne rockabilly plesače, napravite retro frizuru, retro make up, uživajte uz izvrsne rockabilly bendove, Dj -e, stare aute, custum motore i ostale sadržaje koje možete pogledati na: http://www.visitdaruvar.hr/two-days-rockabilly-plays.aspx, http://www.twodaysrockabillyplays.com/index.html

 

05.07. i 06.07. 100. OBLJETNICA OSNUTKA I DJELOVANJA ČEŠKE BESEDE DOLJANI I 75. OBLJETNICA ČEŠKE ŠKOLE

Pod pokroviteljstvom Vijeća za nacionalne manjine u RH Češka beseda Doljani poziva vas 5. srpnja 2019. godine na svečanu sjednicu koja će se održati u 18:00 sati, otvorenje izložbe dokumenata u 19:00 sati i kulturni program (DSD Krupka iz Češke Republike – dramska igra Maryša) u 20:00 sati. Kuharski vitraj održat će se 6. srpnja u sklopu kojega će biti prikazan sajam kuharskog vitraja od 17:00 sati, a od 19:00 sati očekuju vas vesele igre i kulturni program. Tijekom zabave na školskom igralištu svirat će grupa Bohemija iz Gernika.

 

14.07. LJETNI VOKALNI KONCERT - ARDÚ & AMATERAPEUTI U DARUVARU

Najpoznatija irska a cappella skupina Ardú udružit će snage s dobrim starim zagrebačkim vokalnim bendom Amaterapeutima, i zajedno sa svojim članovima koji su originalni Daruvarčani, pod pokroviteljstvom Grada Daruvara, priuštit će vam milozvučan koncert kakav još niste doživjeli.
Koncert počinje u 20:00h u Dvorcu grofa Jankovića, a ulaz je slobodan. VIŠE O sudionicima i događaju pronađite na:  https://www.facebook.com/events/470699583690859/