Događanja u Daruvaru i okolici u travnju 2015.

 
 
 
Događanja u Daruvaru i okolici u travnju 2015.
 

Prikaži Turistički ured Daruvar-Papuk na većoj karti

Travanj, čije ime dolazi od riječi trava, mjesec u kojemu se prvi puta osjeća pravo proljeće, uz buđenje prirode budi se polako i svijest o zdravlju, kondiciji i prevenciji.

Daruvar voli život, zdrav život! Nakon zime s manje kretanja, provođenja u zatvorenim i grijanim prostorima svima nam je potreban mali poticaj za brigu o sebi. Stoga vas pozivamo na interaktivna predavanja o raznim mogućnostima očuvanja zdravlja, preventivi, rekreaciji, zdravim dodacima prehrani, pozivamo vas na obilježavanje Svjetskog dana knjige, na Festival čeških dječjih pjesama i na kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Europskog dana solidarnosti među generacijama.

„HRAM ZDRAVLJA“ VAS POZIVA

U organizaciji udruge „Hram zdravlja“ svakoga četvrtka tijekom prve polovine mjeseca travnja (2., 9. i 16. travnja), bit će održana interaktivna predavanja na temu; „Slana soba“, „Zdravlje obitelji i nezaposlenost“ i „Zašto prioritet homeopatiji?“. Naučite više o tome kako pomoći sebi, svojim bližnjima i očuvati zdravlje i sudjelujte u interaktivnim predavanjima u Velikoj vijećnici Uprave grada Daruvara od 18:00 do 19:30 sati. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

4. TJEDAN ZDRAVLJA U DARUVARU

Daruvar kaže DA zdravlju, a kako i priliči, Tjedan zdravlja održava se s ciljem promoviranja zdravog načina života, informiranja o raznim zdravstvenim aspektima i predstavljanja zdravih proizvoda u organizaciji Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“ i grada Daruvara, a u suradnji s udrugom studenata medicine CroMSIC. U razdoblju od 20. do 26. travnja održat će se razna stručna predavanja i radionice za sve generacije, zajedničko vježbanje, igranje društvenih igara, glazbeni programi, a u subotu 25. travnja, je tradicionalni Sajam zdravlja na Trgu kralja Tomislava. Tijekom sajma u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima prezentirat ce se zdravi proizvodi, dodaci prehrani, prirodni sokovi, kako kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, bit će omogućeno besplatno mjerenje razine šećera u krvi, krvnog tlaka te mjerenje indeksa tjelesne mase. Uskoro više na www.udruga-impress.hr.

SVJETSKI DAN KNJIGE U PUČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI DARUVAR

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti s ciljem poticanja na čitanje naročito mladih, promicanja izdavaštva i zaštite intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Ovaj događaj širokoj publici nudi raznovrstan i zanimljiv program radionica, čitaonica, predstavljanja autora i njihovih djela, koji će trajati od 17 sati do 21 sat. Više informacija uskoro na www.knjiznica-daruvar.hr.

FESTIVAL ČEŠKIH DJEČJIH PJESAMA U KONČANICI

U petak, 24. travnja u Mjesnom domu u Končanici s početkom u 19:30 sati, održat će se tradicionalni Festival dječjih pjesama. Uz simboličnu cijenu ulaznice publika će moći uživati u programu u kojemu će 70-ak učenika od 1. do 8. razreda koji pohađaju nastavu češkog jezika, izvesti 20 pjesama. Festival čeških dječjih pjesama u Končanici je tradicionalna manifestacija, rezultat svjesnosti, ljubavi prema materinjem jeziku i prenošenju češkog kulturnog stvaralaštva na mlađe generacije. Uskoro više na www.os-ceska-jruzicka-koncanica.skole.hr

EUROPSKI DAN SOLIDARNOSTI MEĐU GENERACIJAMA U DARUVARU

Radi podizanja društvene svijesti o prijekoj potrebi veće suradnje i uzajamne pomoći različitih dobnih skupina, u organizaciji Grada u Daruvaru će se svečanim programom obilježiti 29. travnja, Europski dan solidarnosti među generacijama.

U kulturno-umjetničkom programu, koji će se održati u Kinu „30.svibnja“ s početkom u 19:00 sati, gledatelji će moći uživati u plesovima, pjesmama, recitacijama i skečevima raznih gradskih udruga i sekcija svih dobnih skupina, od vrtića do udruga treće životne dobi. Prikupljeni dobrovoljni prilozi tijekom manifestacije donirat će se u humanitarne svrhe kao i prijašnjih godina. Program manifestacije uskoro na: www.daruvar.hr.