Događanja u Daruvaru i okolici tijekom rujna 2015.

 
 
 
Događanja u Daruvaru i okolici tijekom rujna 2015.
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR-PAPUK

Događanja u Daruvaru i okolici tijekom rujna 2015. godine

Posjetite nas tijekom mjeseca rujna, provedite posljednje dane ljeta u Daruvaru gdje neopterećeni nesnosnim vrućinama možete uživati u šetnjama gradom i gradskim parkovima, u degustiranju vina i staročeškog piva, domaćim specijalitetima, kupanju u bazenima s termalnom vodom i prepustiti se zabavnim sadržajima tradicionalnih manifestacija.   


DANI ŠLJIVA I RAKIJA U SIRAČU
Dvodnevna  poljoprivredno-kulturno-turistička manifestacija "Dani šljiva i rakija u Siraču" održava se 4. i 5. rujna, a svake godine mirisom svih mogućih domaćih proizvoda od šljiva privlači sve veći broj posjetitelja u svoje 'seosko siračko dvorište'. Posjetitelji, gosti i sudionici programa mogu na štandovima degustirati izložene i ocijenjene žestice i rakije te razne kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke, buhtle, bazlamače s pekmezom i sl. Poslijepodnevno vrijeme  rezervirano je za Smotru gostujućih i domaćih kulturno-umjetničkih društava i udruga, a u večernjim satima okupljene će zabavljati tamburaški sastavi KUD-a „Kamen“ Sirač i Garavi, rock grupa „Dvaput' Tjedno“ i dobro nam poznata grupa Magazin.  
Program na: www.sirac.hr, www.visitdaruvar.hr


IZLOŽBA U DARUVARU - ČEŠKI ARHITEKTI I POČETCI  TURIZMA NA HRVATSKOM  JADRANU
U organizaciji Državnog arhiva u Rijeci, te suorganizaciji Instituta za turizam Zagreb, Veleposlanstva Republike Češke i grada Daruvara, 4. rujna 2015. godine u 19:00 sati, u Galeriji grada Daruvara „Croatia osiguranje“,  održat će se svečano otvorenje  izložbe ČEŠKI ARHITEKTI I POČETCI  TURIZMA NA HRVATSKOM  JADRANU. Tema izložbe je turistička arhitektura - hoteli, vile, kupališta – koju su projektirali češki arhitekti na jadranskoj obali krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Izložba će biti otvorena za posjetitelje subotom i nedjeljom sve do 20. rujna.  
Program na : www.daruvar.hr, www.visitdaruvar.hr


MASKA – 10. MALI SAJAM KAZALIŠTA U DARUVARU
Zahvaljujući zabavnim sadržajima festivala Maska - malog sajma kazališta, središte grada svake godine krajem mjeseca rujna postaje okupljalište najmlađih. Festival Maska 24., 25. i 26. rujna 2015. godine nudi više izuzetno kvalitetnih predstava namijenjenih djeci predškolskog, nižeg i višeg osnovnoškolskog uzrasta. Na festivalu se redom pojavljuju kazališne družine, dramski studiji i profesionalne kazališne kuće. Osim predstava djecu zabavljaju ulični žongleri, klaunovi, dobošari, razni zabavljači i plesači. Predstave će se odvijati na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava, u Kino dvorani  „30.svibnja“ i u Lječilišnom perivoju - Julijevom parku. 
Program manifestacije uskoro na Facebook i Twitter stranici TZ Daruvar-Papuk, na  www.visitdaruvar.hr i www.pou-daruvar.hr

DARUVAR PHOTO WALK 2015.
500px Fujifilm Global Photo Walk je godišnji svjetski događaj u kojem isti dan sudjeluje tisuće fotografa iz cijelog svijeta, promovirajući svoj zavičaj i ljubav prema fotografiji. Ovo je prilika da upoznate fotografe iz svog kraja s kojima dijelite istu strast prema fotografiji, da naučite nešto novo jedni od drugih, sklopite nova prijateljstva i naravno napravite odlične fotografije. Daruvar photo walk održava se dana 26. rujna 2015. u terminu od 17,00 – 20,00h.
Ovogodišnja tema foto šetnje je „Istraživanje s prijateljima“. Okupimo se u velikom broju i pokažimo cijelom svijetu po čemu je naš grad Daruvar poseban. Istražimo njegove nepoznate kutke, omiljena mjesta okupljanja i svakodnevni život. Da bi sudjelovali ne morate biti profesionalni fotograf, stoga uzmite fotić koji imate   ( DSLR,kompakt, mobitel s kamerom) i pridružite nam se! Foto šetnju u Daruvaru vodi Dunja Županić.
Program na www.visitdaruvar.hr, PHOTO WALK, Facebook