DANI KRUMPIRA U HERCEGOVCU

 
 
 

Hercegovac, 24.-25. kolovoza 2018.

 „Dani krumpira u Hercegovcu“ predstavljaju jedinstvenu manifestaciju u ovoj regiji, a temeljeni su na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije krumpira po čemu je ovaj kraj vodeći u Republici Hrvatskoj. Manifestacija je retrospektiva razvoja kulture uzgoja, proizvodnje i prerade krumpira u Općini Hercegovac kroz povijest i ujedno promocija lokalnih tradicija i gastronomske ponude tradicionalnih i modernih jela u kojima je jedan od sastojaka krumpir.

Od 1977. u Hercegovcu postoji Tvornica za preradu krumpira,“čipsara“, trenutno Adria Snack Company d.o.o. i proizvodi jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih proizvoda – „Čipi-čips“.

Kroz suradnju gotovo svih udruga s područja Općine Hercegovac, dvodnevnim aktivnostima želi se pokazati koje sve mogućnosti pruža djelatnost bavljenja krumpirom od tradicionalnih oblika obrade do suvremenih, kao i od tradicionalnih priprema jela do današnjih, tzv. brzih jela.

Manifestacija se održava na prostoru mjesnog parka i igrališta u Hercegovcu. Posjetitelji mogu uživati u bogatom sportskom sadržaju, od koji se posebno ističu nogometna natjecanja svih uzrasta, paintball natjecanje te prigodno natjecanje sa krumpirima. Osim navedenog, posjetitelji mogu uživati u kulturno – umjetničkom programu, prezentaciji tradicijskih jela od krumpira, raznim izložbama, vožnji kočijama i sl.

Za zabavni dio zadužena je u petak 24. 08. GRUPA PETICA, a u subotu 25.08. PSIHOMODO POP. Dođite i uživajte u bogatom sadržaju na „Danima krumpira u Hercegovcu“.

Više o „Danima krumpira u Hercegovcu“ možete saznati na web i  facebook stranici Općine Hercegovac.

Galerija slika: