13. Međunarodni tjedan udaraljkaša - IPEW 2016.

 
 
 
13. Međunarodni tjedan udaraljkaša - IPEW 2016.
 
13. Međunarodni tjedan udaraljkaša – IPEW 2016 Bjelovar, 21.-23. siječnja 2016.

Međunarodni udaraljkaški tjedan u Bjelovaru kontinuirano se održava na samome početku kalendarske godine, u mjesecu siječnju.
Festival osim koncerata pruža i edukaciju kroz majstorske tečajeve, promovira soliste i ansamble, nacionalne programe kao i tematske večeri te potiče suradnju na samome festivalu organizirajući zajedničke nastupe izvođača. Osim studentskih grupa, redovito se predstavljaju i profesionalni solisti i ansambli. Na festivalske koncerte dolazi ne samo domaća već i inozemna publika, a redovito ga prate nacionalna i druge televizije te mnogi elektronski i tiskani domaći i strani mediji. Svi inozemni gosti naglašavaju značaj činjenice da se ovako veliki međunarodni festival održava izvan prijestolnice i to s renomiranim gostima s raznih kontinenata. Potvrda je to brige nadležnih državnih institucija o kulturnim potrebama svih županija što brojna festivalska publika koja koncertne večeri u pravilu ispunjava do posljednjeg mjesta, zna cijeniti.
Osim navedenog, potrebno je naglasiti da smo kao organizatori izuzetno štedljivi ne dovodeći u pitanje kvalitetu programa. Ime i značaj samoga festivala te naravno njegovog umjetničkog ravnatelja prof. Igora Lešnika, do sada smo u tu svrhu dobro iskoristili.

21.01.2016. Koncert otvaranja 19,30h
- Croatian Music schools percussion ensembles concert: Bjelovar, Križevci, Varaždin
- biNgbang & Mika Takehara, marimba/Japan-Sweden

22.01.2016.
08,45h Masterclass Stoyan Yankoulov
09,30h Masterclass Mika Takehara
Koncert 19,30h
- Laureats concert: Luis Camacho Montealegre/Spain; Šimun Matišić/Croatia; Hyeji Bak/Korea & piano - Krešimir Starčević/Croatia
- Royal College of Music in Stockholm Percussion Ensemble & Mika Takehara/Sweden

23.01.2016.
09,30h Masterclass Amores
Koncert 19,30h
- Percussion ensemble Time & Stoyan Yankoulov/Sofia, Bulgaria
- Percussion ensemble Amores/Valencia, Spain Ravnateljica: Sonja Štefanac, prof.

Preuzmite dokument:

Plakat - 13. Međunarodni tjedan udaraljkaša - IPEW 2016.   (1.54 MB)
 

Galerija slika: