Digitalni nomadi

 
 
 
 

 

 

Kao što je u tijelu skriveno srce koje mu daje bilo, tako je u središnjoj Hrvatskoj skrivena Bjelovarsko-bilogorska županija. U njezinu zelenom srcu kucaju tri planine: Moslavačka gora, Papuk i Bilogora, u čijem se korijenu i nalazi riječ bilo kao tihi i trajni otkucaj života. Onog života koji u ovim krajevima postoji od najranijih vremena, pa se tek po arheološkim ostacima može ispričati priča o ljudima i događajima koji su obilježili njezinu prošlost i stvorili temelje sadašnjosti.

 

 

 Ovdje će vas dočekati stoljetne šume, prostrana i plodonosna polja, rascvjetane livade među kojima teku potoci, rječice i nizinske rijeke. Tu se nalaze ribom bogati ribnjaci i jezera te lovišta u kojima stanuje najraznolikija sitna i krupna divljač. Krenete li u istraživanje pješice, biciklom, možda na konju ili automobilom, svaki odabir je dobar jer vam brojna izletišta, vinske ceste i mala obiteljska gospodarstva nude mogućnost odmora i uživanja u prirodi koja vas okružuje.

Dobra klima, blagi brežuljci te čista i očuvana priroda, kao i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta oduvijek su bili izvor za uzgoj i pripremu najukusnije domaće hrane i vina. Njima su još na području današnjeg Daruvara nazdravljali i stari Rimljani uživajući u toplim daruvarskim izvorima Aquae Balissae, kako su ih nazivali.

Dolaskom u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, vidjet ćete jednu od najzelenijih hrvatskih županija i otkriti  čarobne vidike koji pokazuju njezine ljepote, otvorenost i blizinu.

Preuzmite dokument:

Ret bilogora bike challenge   (289.83 KB)
Ret ebike challenge on moslavina hill   (226.46 KB)
Ret exploring bilogora hill trails via tasting, hiking, and horseback riding   (329.88 KB)
Ret hiking on moslavina hill   (208.54 KB)
Ret hiking on papuk mountain   (303.22 KB)
Ret photo weekend with flora and fauna of rural moslavina region   (342.81 KB)
Ret thermal springs and forest wellness at western papuk mountain   (244.45 KB)
Ret your first hiking experience   (270.72 KB)