Šumski odrezak

 
 
 
Šumski odrezak

Šumski odrezak

› 90 dag teletine
› 10 jaja
› 50 dag margarina
› 25 dag kuhane šunke
› 1,5 l tamnog umaka
› 0,5 l vrhnja
› 1 dl senfa
› 5 dag luka
› 20 dag gljiva
› 2 feferone, sol
Za paniranje:
› 10 dag brašna
› 2 jaja
› 10 dag mrvica

Priprema:
Odreske tanko potucite i posolite. Zatim ih napunite nadjevom i zamotajte. Napunjene odreske uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te pohajte u dubokoj masnoći. Pohane odreske poslužite uz pire krumpir ili svitak od krumpira i prelijte umakom. Za nadjev jaja skuhajte, očistite, ohladite i narežite na kockice. Kuhanu šunku također narežite na kockice te sve zajedno pomiješajte s margarinom.
Umak: Na masnoći popržite kosti s povrćem da dobijete tamniju boju, dodajte brašno te još popržite do zlatnožute boje, zalijte vodom, kuhajte oko sat vremena i posolite. Na kraju pasirajte. U pasirani umak dodajte senf, feferone, pirjane gljive na luku, ostavite da prokuha te dodajte vrhnje.