Kukuruzna zlevanka

 
 
 
Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka s pekmezom od šljiva

› 4 jaja
› 15 dag šećera
› 2 šalice kukuruznog brašna
› 1 šalica glatkog brašna
› 2 dcl kiselog vrhnja
› 2 šalice mlijeka
› 1 šalica ulja
› 1 prašak za pecivo
› 1 vanil-šećer

Priprema:
Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom. U pjenasto izmiješanu smjesu dodati vrhnje, mlijeko, ulje te lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu uliti u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i peći na temperaturi od 180ºC. Nakon 5 minuta pečenja po smjesi rasporediti domaći pekmez od šljiva, svježi sir (po želji) i zlevanku ispeći do kraja. Pečenu zlevanku posipati šećerom u prahu i vanil-šećerom.