Kroketi od krumpira

 
 
 
Kroketi od krumpira

Kroketi od krumpira kao prilog čazmanskom odresku

› 80 dag krumpira (kuhanog)
› 1 jaje
› 1 žumanjak
› 2 dag maslaca
› 2 dag sira parmezana
› 10 dag braπna
› sol, papar, muškatni oraščić
Za paniranje:
› 15 dag krušnih mrvica
› 15 dag oštrog braπna
› 2 jaja

Priprema:
Skuhani krumpir ocijedite i protisnite. Dodajte maslac, jaje, žumanjak, brašno, sir parmezan, muškatni oraščić i sol. Tijesto ujednačeno izmiješajte, a potom ga stavite na hladno mjesto da se dobro ohladi i stegne. (Preporučljivo je smjesu napraviti dan ranije) Od krumpirovog tijesta oblikujte dugačak valjak (debljine 2 cm) i režite u hrustavce (duljine 5 cm). Hrustavce uvaljajte u brašno, umočite u razmučena jaja, uvaljajte u krušne mrvice i pohajte u dubokoj vrućoj masnoći. Rumeno pohane hrustavce izvadite i položite na papirnate ubruse da se ocijedi masnoća.