Bakini rezanci

 
 
 
Bakini rezanci

Bakini rezanci

Tijesto:
› 40 dag oštrog brašna
› 4 jaja
› sol, malo vode

Nadjev:
› 5 dag maslaca
› 5 dag crvenog luka
› 20 dag sira gauda
› 10 dag dimljene šunke
› 1/2 l mlijeka
› 2 jaja
› 10 dag sira parmezana
› sol, papar, muškatni orašćić, vegeta, sjeckani peršin

Priprema:
Od brašna, jaja, soli i vrlo malo vode zamijesite tijesto za domaće rezance. Široke rezance skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i dobro operite. Luk sitno nasjeckajte, prepržite na maslacu, dodajte kockice šunke, sir izrezan na kockice i odmah umiješajte kuhane rezance. To sve dobro promiješajte, začinite po čelji i istresite u vatrostalnu posudu namazanu maslacem i posipanu mrvicama. Stavite u pečnicu da malo porumeni. Zatim zalijte smjesom od mlijeka, jaja, soli, muškatnog oraščića i polovice parmezana. Posipajte preostalim parmezanom i ispecite do kraja.