Recepti iz Bakine kuharice

  • Rezanci na mlijeku Rezanci na mlijeku Rezanci na mlijeku › 25 dag brašna › 1 jaje › sol, voda › 1 l mlijeka Priprema: Od brašna, jaja, malo vode i... Saznajte više...
  • Češke okruglice s umakom Češke okruglice s umakom Češke okruglice s umakom Za okruglice: › 75 dag brašna › 1 kvasac › mlijeko po potrebi › 50 dag suhih rebara... Saznajte više...
  • Grarepa Grarepa Grarepa › 30 dag graha › 20 dag kisele repe › 40 dag suhog mesa › 5 dag masnoće › 5 dag brašna › 4 dag... Saznajte više...
  • Žemlovka Žemlovka Žemlovka › 3 žemlje (ili kruh) › 40 dag jabuka › 10 dag šećera › cimet › 4 dl vrhnja (2 dl kiselog i 2 dl... Saznajte više...
  • Šumski odrezak Šumski odrezak Šumski odrezak › 90 dag teletine › 10 jaja › 50 dag margarina › 25 dag kuhane šunke › 1,5 l tamnog umaka... Saznajte više...
  • Vrganji s vrhnjem Vrganji s vrhnjem Vrganji s vrhnjem › 40 dag očišćenih vrganja › 40 dag krumpira › 5 dag masti › 10 dag luka › 3 dl vrhnja... Saznajte više...
  • Tenfani grah Tenfani grah Tenfani grah › 50 dag graha › 10 dag masnoće › 15 dag luka › 10 dag slanine › 1 dag češnjaka › malo... Saznajte više...
  • Šaran na “Moslavački” Šaran na “Moslavački” Šaran na "Moslavački" › 2 kg šarana (2 komada) › 10 dag crvenog luka › 5 dag češnjaka › 10 dag suhe... Saznajte više...
  • Bilogorski kovrtanj Bilogorski kovrtanj Bilogorski kovrtanj › 60 dag braπna › 2 jaja › 1 kocka kvasca › 2 dl mlijeka › 8 dag šećera › Sol › 1... Saznajte više...
  • Kroketi od krumpira Kroketi od krumpira Kroketi od krumpira kao prilog čazmanskom odresku › 80 dag krumpira (kuhanog) › 1 jaje › 1 žumanjak › 2 dag... Saznajte više...
  • Nadjevka Nadjevka Nadjevka Dizano tijesto: › 20 dag suhog mesa (vratina ili buncek) › 30 dag kruha (sredina) › 3 dl mlijeka › 3... Saznajte više...
  • Kukuruzna zlevanka Kukuruzna zlevanka Kukuruzna zlevanka s pekmezom od šljiva › 4 jaja › 15 dag šećera › 2 šalice kukuruznog brašna › 1 šalica... Saznajte više...