Vila Garić, Podgarić

 
 
 
 
 

Prenoćište Vila Garić
Podgarić 6a
Vila Garić d.o.o. za ugostiteljstvo i turizam
V. Nazora 63, 10 000 Zagreb

tel: 043 214 454
Gsm: 099 487 78 92
099 313 85 97
email: vila-garic@vila-garic.hr , s.cejpekduda@vila-garic.hr

Malo pitoreskno mjesto Podgarić u podnožju parka prirode Moslavačka gora oduvijek je poznato kao zanimljivo turističko odredište u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kojoj, iako graniči sa Sisačko-moslavačkom županijom, administrativno i pripada. Podgarić skriva mali raj na zemlji, točnije jezero okruženo prirodom uz koje se nalazi i nekad hotel, danas prenoćište „Vila Garić“ koje je ponovno otvoreno za posjetitelje. Vila Garić je u vlasništvu Hrvatskog Lovačkog Saveza od prošle godine i planira se velika rekonstrukcija objekta u skorijoj budućnosti.

„Vila Garić“ raspolaže s ukupno 20 soba  s pogledom na jezero i prirodu. Sve sobe su uvijek uredne i spremne za boravak gostiju, a opremljene su tv-om, tušem i WC-om. Gosti mogu boraviti u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama od kojih su neke prilagođene osobama s invaliditetom, a u hotelskom restoranu moguća je bogata pansionska i a la carte prehrana po povoljnim cijenama. U Vili Garić svakako valja kušati specijalitete kuće – raznovrsna jela od divljači po vrlo konkurentnim cijenama, a zatim se zasladiti kraljevskom delicijom odnosno palačinkama od kukuruznog brašna punjenim sirom i grožđicama.

U sklopu objekta nalazi se aperitiv bar i to pored ulaza u „Vilu Garić“ gdje je ujedno smještena i ljetna terasa na tri razine sa stotinjak sjedećih mjesta. Ima direktan pogled na jezero i dječje igralište što roditeljima olakšava brigu oko djece, stoga je pravi užitak piti kavu na njoj i uživati u svježem zraku.


„Vila Garić“ Idealna je za razne svečanosti, godišnjice, krstitke ili vjenčanja i to u klimatiziranim salama poput sale “Garić“ kapaciteta do 200 osoba sa jedinstvenim pogledom na jezero, a za manje svečanosti ili poslovne sastanke posjetiteljima su na raspolaganju sale “Jelen” i “Košuta” koje mogu primiti do 50 osoba.  „Vila Garić“ nudi i mogućnost svadbenih svečanosti na otvorenom te vjenčanja u sjenici koja se nalazi na sredini jezera, a koju sa kopnom povezuje most dugačak tridesetak metara i idealan je za koračanje mladenaca prema subodonosnom da. Pri organizaciji vjenčanja osoblje je profesionalno i fleksibilno te spremno prilagoditi se željama mladenaca, a poslovni običaj je pokloniti sobu za prvu bračnu noć.


Što se tiče aktivnosti kojima će biti moguće ispuniti boravak u Podgariću, u ponudi će biti ribolov vikendima, kanui za vožnju po jezeru ili bicikli kojima gosti mogu obići obližnje prirodne ili povijesne znamenitosti kao i ležaljke za izležavanje na moslavačkom suncu. U sklopu objekta moguće je koristiti i obližnje košarkaško, rukometno te nogometno igralište.

Svoj boravak u ovom očaravajućem prirodnom okruženju gosti također mogu obogatiti planinarenjem ili trekkingom po Moslavačkoj gori i usput posjetiti povijesne znamenitosti nedaleko „Vile Garić“ poput Garić grada. Jedan je od najstarijih srednjevjekovnih utvrđenih gradova u središnjoj Hrvatskoj, a dao ga je sagraditi ban Stjepan Šubić 1256. godine. Šetnja do Garić grada trajat će oko sat i pol, a vožnja biciklom oko 15 minuta. Povijest ovog kraja krasi i spomenik revolucije iz 1967. godine autora Dušana Džamonje, a ukoliko se turisti upute u tom pravcu uživat će u prekrasnom i umirujućem pogledu na jezero i „Vilu Garić“.  

Cijenjeni gosti će moći imati i turističku pratnju za obilazak svih znamenitosti našeg prekrasnog moslavačkog okruženja.

Galerija slika:

 
 

Područje