Vila Garić, Podgarić

 
 
 
 
 

Vila Garić
Podgarić 6a
43 233 Podgarić
tel: 099 50 72 791
email: vilagaric.podgaric@gmail.com

Malo pitoreskno mjesto Podgarić u podnožju parka prirode Moslavačka gora oduvijek je poznato kao zanimljivo turističko odredište u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kojoj, iako graniči sa Sisačko-moslavačkom županijom, administrativno i pripada. Podgarić skriva mali raj na zemlji, točnije jezero okruženo prirodom uz koje se nalazi i nekad hotel, danas prenoćište „Vila Garić“ koje je ponovno otvoreno za posjetitelje.

„Vila Garić“ raspolaže s ukupno 19 soba i 2 apartmana s pogledom na jezero i prirodu. Sve sobe su uvijek uredne i spremne za boravak gostiju, a opremljene su televizorom u boji, tušem i WC-om, dok apartmani posjeduju i kadu s bideom, mini-bar, veliki TV sa satelitskim prijamnikom te odvojenu spavaću i dnevnu sobu s vanjskom terasom. Gosti mogu boraviti u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama od kojih su neke prilagođene invalidnim osobama, a u hotelskom restoranu moguća je bogata pansionska i a la carte prehrana po povoljnim cijenama. Od specijaliteta svakako valja kušati teleće medaljone u umaku od vrganja i šampinjona ili rolane veprove odreske, a zatim se zasladiti kraljevskom delicijom odnosno palačinkama od kukuruznog brašna punjenim sirom i grožđicama.

U sklopu objekta nalazi se aperitiv bar i to pored ulaza u „Vilu Garić“ gdje je ujedno smještena i ljetna terasa na tri razine sa stotinjak sjedećih mjesta. Ima direktan pogled na jezero i dječje igralište što roditeljima olakšava brigu oko djece, stoga je pravi užitak piti kavu na njoj i uživati u svježem zraku.


„Vila Garić“ Idealna je za razne svečanosti, godišnjice, krstitke ili vjenčanja i to u klimatiziranim salama poput sale “Garić“ kapaciteta do 200 osoba sa jedinstvenim pogledom na jezero, a za manje svečanosti ili poslovne sastanke posjetiteljima su na raspolaganju sale “Jelen” i “Košuta” koje mogu primiti do 50 osoba.  „Vila Garić“ nudi i mogućnost svadbenih svečanosti na otvorenom te vjenčanja na sjenici koja se nalazi na sredini jezera, a koju sa kopnom povezuje most dugačak tridesetak metara i idealan je za koračanje mladenaca prema subodonosnom da. Pri organizaciji vjenčanja osoblje je profesionalno i fleksibilno te spremno prilagoditi se željama mladenaca, a poslovni običaj je pokloniti sobu za prvu bračnu noć.


Što se tiče aktivnosti kojima je moguće ispuniti boravak u Podgariću, u ponudi je ribolov subotom i nedjeljom, kanui za vožnju po jezeru ili bicikli kojima gosti mogu obići obližnje prirodne ili povijesne znamenitosti kao i ležaljke za izležavanje na moslavačkom suncu. U sklopu objekta moguće je koristiti i obližnje košarkaško, rukometno te nogometno igralište.

Svoj boravak u ovom očaravajućem prirodnom okruženju gosti također mogu obogatiti planinarenjem ili trekkingom po Moslavačkoj gori i usput posjetiti povijesne znamenitosti nedaleko „Vile Garić“ poput Garić grada. Jedan je od najstarijih srednjevjekovnih utvrđenih gradova u središnjoj Hrvatskoj, a dao ga je sagraditi ban Stjepan Šubić 1256. godine. Šetnja do Garić grada trajat će oko sat i pol, a vožnja biciklom oko 15 minuta. Povijest ovog kraja krasi i spomenik revolucije iz 1967. godine autora Dušana Džamonje, a ukoliko se turisti upute u tom pravcu uživat će u prekrasnom i umirujućem pogledu na jezero i „Vilu Garić“.   

Galerija slika:

 
 

Područje